Sogndal-aksjon for å hente Bakke hjem

Fansen samler underskrifter.

(Dagbladet.no): Eirik Bakke (30) fikk sin toppfotball-debut i Sogndal som tenåring. Nå vil Sogndal-fansen ha Brann-spilleren tilbake til der karrieren startet, skriver Sogn Avis.

Supportergruppa Saftkokaradn har startet en underskriftskampanje for å hente den gamle helten til Fosshaugane. I tillegg er det sendt brev til Sogndal-ledelsen.

- Vi ønsker å framskynde Eirik Bakkes retur til Sogndal. Derfor har vi skrevet et åpent brev til styret i Sogndal Fotball der vi ber klubben om å gjøre alt som står i deres makt for å få ham hjem. Underskriftene skal leveres til styret i Sogndal Fotball for at de skal føle at det er noe de har støtte i folket til å få til, sier Lars Jun Pedersen i Saftkokaradn.

Bakke kom tilbake til Norge og Brann i fjor sommer etter sju år i Leeds. Han har kontrakt med bergenserne ut neste sesong. Sogndal-fansen er ikke fornøyd med årets lag og føler at Bakke er profilen de mangler.

- Når det gjelder å få tak i spillere fra øverste hylle så mener vi det ikke finnes andre realistiske alternativer for Sogndal Fotball enn Eirik Bakke. Både han og kona er fra Sogndal og vi vet han har antydet et ønske om å avslutte karrieren i Sogndal, sier supporteren.

Sogndal-leder Yngve Hallén sier til NRK Sogn og Fjordane at han ser positivt på initiativet, men minner om at Bakke har lenge igjen av karrieren og er kontraksfestet til Brann.

Altså kommer Bakke neppe til Sogndal med det første.

I SOGNDAL-TRØYE: Her Eirik Bakke i aksjon for Sogndal mot RBK i 1999. Nå ønskes han hjem til Fosshaugane. Foto: Scanpix
I SOGNDAL-TRØYE: Her Eirik Bakke i aksjon for Sogndal mot RBK i 1999. Nå ønskes han hjem til Fosshaugane. Foto: Scanpix Vis mer