Sogndal åpner hjemme mot AaFK

Og Rekdal fikk viljen sin.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet.no): Sogndal spiller hjemme først i de to oppgjørene mot Aalesund i kvalifiseringen om plassen i neste sesongs eliteserie, melder NFF i en pressemelding.

Aafk-trener Kjetil Rekdal sa til Dagbladet.no i går kveld at han ville arbeide for at den første kampen skulle flyttes fra førstkommende onsdag, og det har han fått gjennomslag for.

- Sogndal spilte i går. Vi i kveld samt at vi må reise til Sogndal. Det blir urimelig å spille på onsdag, sa Rekdal.

Lagene skal møtes i Sogndal lørdag, og returkampen spilles i Aalesund onsdagen etter.

- Det blir en vanskelig kamp. Det er mye på spill og vinner vi ikke blir det ett år til neste gang vi kan spille i Tippeligaen, sier målscorer i går, Peter Kopteff, til Dagbladet.no.

Roy Helge Olsen og Terje Hauge skal dømme de to kvalikkampene som bestemmer hvem av de to som får spille Tippeliga-fotball neste sesong.

IKKE HELT FERDIG: Aalesund-spillerne jublet for seieren over Lillestrøm i går, men fortsatt gjenstår to kamper mot Sogndal før neste års toppfotball er sikret. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
IKKE HELT FERDIG: Aalesund-spillerne jublet for seieren over Lillestrøm i går, men fortsatt gjenstår to kamper mot Sogndal før neste års toppfotball er sikret. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer
Sogndal åpner hjemme mot AaFK
FÅR BESØK: Sogndal-trener Karl Oskar Emberland kan planlegge med tanke på å spille hjemme først i kvalikkampene.