Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sogndal dro Sarpsborg 08 lenger ned i søla

Sarpingene har ikke vunnet på åtte kamper.

VINNERMÅLET: Sogndal kunne juble over 1-0 over Sarpsborg 08, etter at Mats Solheim scoret et kvarter ut i andre omgang.
Foto: Alf Vidar Snæland / Scanpix
VINNERMÅLET: Sogndal kunne juble over 1-0 over Sarpsborg 08, etter at Mats Solheim scoret et kvarter ut i andre omgang. Foto: Alf Vidar Snæland / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sogndal - Sarpsborg 08 1-0.

Sarpsborg 08 står uten seier i Tippeligaen siden 19. mai etter at bunnlaget Sogndal tok tre viktige poeng hjemme på Fosshaugane i den tidligste kampen i ettermiddag.

- Det er så ufattelig viktig, det kan fort bli et være eller ikke være. Vi har visst at vi slår nedenfra, men nå er vi på vei oppover, sier hjemmelagets Ole Jørgen Halvorsen til TV 2 etter triumfen.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen synes laget hans taper fortjent.

- Vi skaper nesten ikke sjanser. Ballen spretter litt feil vei, og i tillegg er vi ikke dyktige nok. Vi blir straffet når vi er unøyaktige, sier Johansen.

Lang tå
Bortelaget startet lovende den første halvtimen, men først da Sogndal våknet like før pause, kom sjansene i vest.

Både Mats Solheim og Cato Hansen burde gitt Sogndal ledelsen i første omgang, men hjemmesupporterne måtte vente til andre før de fikk se sine gutter få lønn for strevet.

En drøy time var spilt da et innlegg stoppet opp like foran målet til Joacim Heier, og Mats Solheims utstrakte tå pirket ballen over linja, og ga Sogndal grunn til å juble.

Ingen Flo
Sarpsborg 08 klarte aldri å svare på den, og skal nok heller være fornøyde med at de ikke fikk flere baklengs på Fosshaugane.

Dermed trengte heller ikke Tore André Flo kaste refleksvesten i dag, selv om 38-åringen var i oppvarming under store deler av oppgjøret.

Null borteseire er fortsatt den dystre statistikken for de blåhvite fra Sarpsborg, som nå har gått hele åtte kamper uten å vinne.

For Sogndal er hjemmeseieren et lyspunkt som kanskje tenner et lite håp om fornyet kontrakt i Tippeligaen, og som i det minste foreløpig sender Viking ned på bunnplassen på tabellen.