Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sogndal er medaljefavoritt

Supporternes dom er klar: Molde er årets skuffelse, Brann og Aalesund rykker ned, og ... Her er årets overraskelser, skuffelser, medaljekandidater og bunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet ringte til lederne i alle supporterklubbene i Tippeligaen i går for å høre hva de mente var de største overraskelsene og skuffelsene i serien så langt. I tillegg ville vi ha eksperttips om hvilke lag som havner på medaljeplass, og hvilke som ender nederst på tabellen.

Rosenborg endte selvfølgelig på tabelltoppen hos alle.

Men hvis supporterne har rett, har Sogndal mye å glede seg til i de neste tolv serierundene. Seks av fjorten supporterklubber mener at Håvard Flo & co. sikrer seg sølvet, mens tre tror de tar bronse.

Derfra er det et hopp til Viking, som tre har tippet på andreplass og to på tredjeplass.

Jordnære Sogndal

- Det var hyggelig. Vi prøver å forbedre oss fra kamp til kamp, men vi snakker ikke om tabellplasseringen ennå, sier Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet.

- Målet er å være stabile, men vi vil alltid tape noen kamper.

Han forklarer den gode vårsesongen med at unggutta på laget begynner å slå til. I tillegg klarer spillerne å holde beina på jorda.

- Vi er ganske jordnære her i Sogndal, og vi har god lagmoral. Jeg visste hva som bodde i laget, så jeg vil ikke si jeg er overrasket over prestasjonene våre så langt.

Aalesund sjanseløse

Også Bodø/Glimt kan absolutt unne seg et ekstra grillspyd i sommerferien. De ligger på femteplass på tabellen, og til tross for at supporterklubben mener Sogndal er årets overraskelse, har fansen til Rosenborg, Stabæk og Molde satt bodøværingenes prestasjoner foran Sogndal på lista. Men det er tydelig at Stabæk Support ikke har mye til overs for sogndølingene.

- Den største skuffelsen så langt i år er at Sogndal gjør det så bra, sier talsmann Richard Jansen.

Hvis vi skal tro på supporternes vurderinger, er Aalesund helt sjanseløse i Tippeligaen. De blir tippet rett ned av åtte lag, og er blant de tre dårligste på ti av listene.

Brann rykker ned

Aalesund-fansen tror likevel at de klarer seg i år, og mener at rivalen Molde må ta turen ned. Mens sunnmøringene selv synes årets største overraskelse er at de faktisk er i eliteserien, synes Lyn-fansen at Aalesund er klubben som har imponert mest i år.

Brann ser også ut til å rykke rett ned, ifølge sju av supporterklubbene. Til og med Brann Supporter Team innser at dette blir en vanskelig sesong.

- Vi havner på kvalikplass. Men vi vinner kvalifiseringen, sier talsmann Johnny Korneliussen.

Det tror ikke de andre supporterne. De har plassert Tromsø på kvalikplass, rett over nedrykkstruede Brann.

Molde dårligst

Tilhengerne til Lillestrøm og Tromsø setter sine egne klubber øverst på lista over årets skuffelser. Men det er likevel Molde som har gjort det dårligst ut fra forutsetningene. Seks av fjorten supporterklubber mener gutta på Røkkeløkka har mest grunn til å skamme seg i sommer. Det er ikke klubbens supportere enige i:

- Den største skuffelsen er at RBK er så suverene. Det ødelegger mye for oss som er glade i fotball, sier talsmann for Tornekrattet, Sverre Mauseth.

Første kamp etter sommeren er oppgjøret mellom nettopp årets skuffelse Molde og overraskelseslaget Sogndal, på Molde stadion 19. juli.

ENGASJERTE SUPPORTERE: Bak fra venstre: Richard Jansen (Stabæk), Mikkel Kjelstrup (VIF), Jørgen Stuevold (RBK), Tom Erik Thorsen (Odd), Odd Arve Espeland (Bryne), Sune Hansen (Tromsø), Andreas Hodlekve (Sogndal), Roald Skålevik (Viking), Ole-Martin Evensmo (Lyn), <P>Sverre Mauseth (Molde), Jan Ivar Pettersen (Bodø/Glimt), Morten Veening (LSK), Silje Nordtveit (Brann) og Jan Absalonsen (Aalesund).