Sogndal fikk luke til Nordlie og co.

Vant 2-0 borte mot Notodden - KIL tapte mot Bryne.

JUBLER FOR TABELLTOPP: Sogndal vant mot Notodden og fikk luke til Kongsvinger på toppen av tabellen i førstedivisjon.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
JUBLER FOR TABELLTOPP: Sogndal vant mot Notodden og fikk luke til Kongsvinger på toppen av tabellen i førstedivisjon.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

|||Sogndal vant 2-0 borte mot Notodden og sikret med det en luke på tre poeng ned til Tom Nordlies Kongsvinger i førstedivisjon.

Nordlies elever tapte nemlig samtidig 0-1 borte mot Bryne. Dermed troner Sogndal alene på topp i den nest øverste divisjonen, med 24 poeng etter elleve kamper.

Sogndølingene hadde få problemer med Notodden, som igjen er under nedrykksstreken. Ahyee Aye Elvis storspilte for gjestene, og sto for begge målene.

Med to hodestøt, både før og etter hvilen, avgjorde han kampen. Notodden-forsvaret sviktet ved begge anledninger, og Elvis fikk stå relativt alene og heade inn målene.

Samtidig møtte Kongsvinger problemer på Jæren. Etter å ha presset på i første omgang, fikk gjestene en kalddusj like før hvilen. Ezekiel Bala kontret inn 1-0, og ble med det matchvinner for Bryne, som klatret over nedrykksstreken med de tre poengene.

Helt i bunn av førstedivisjon ligger Skeid. Oslo-laget imponerte i sesongåpningen, men siden har det ikke gått veien. Søndag ble det 2-4-tap hjemme mot Alta.

Haugesund vant 3-1 over Løv-Ham, mens Sarpsborg slo Moss 2-0. Nybergsund-Trysil og Tromsdalen spilte 1-1. I den målløse kampen mellom Mjøndalen og Stavanger, klarte Stavangers Torger Motland å pådra seg to gule kort på ett minutt i første omgang.

(NTB)