Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sogndal fortsetter å imponere

Jan Halvor Halvorsen har fått en drømmestart som Sogndal-trener. Lørdag ble det ny opptur med 3-1-seier mot Tromsø, og laget har full pott etter tre kamper.

- Vi må kunne glede oss over dette. Men det er kun hardt arbeid som gjelder framover, sa den tidligere Start-treneren til NTB.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det spillerne gjør. De vil opp og score mål, og de tør veldig mye, sa serieleder Halvorsen.

22 år gamle Anders Stadheim var dagens mann på Fosshaugane. Unggutten har hatt en enorm utvikling, og lørdag var han banens beste. Også spillere som Tommy Øren og Kristian Ystaas viser svært god form om dagen.

- I dag løper vi rett og slett ifra Tromsø. Vi merker fort at vi er fysisk sterkere enn dem, sa Stadheim.

TIL åpnet best

Tromsø fikk en god åpning og tok fortjent ledelsen. Sju minutter var spilt da Morten Gamst Pedersen stusset inn 1-0 etter innlegg fra høyre.

Men Tromsø sloknet like fort og brutalt etter at Sogndal kom i siget. Alexander Ødegaard utlignet etter 19 minutter etter forarbeid fra Stadheim og Øren.

Seks minutter senere hadde Håvard Flo snudd kampen for Sogndal da han dyttet skuddet fra Christian Kalvenes over mållinjen. I perioder spilte Sogndal ball i hatt med gjestene.

Rune Buer Johansen la på til 3-1 tretten minutter før slutt, og trygget poengene for Sogndal. Men Tromsø satte inn en liten sluttspurt, og ti minutter før slutt fikk laget straffespark. Morten Gamst Pedersen skjøt, men keeper Terje Skjeldestad reddet glimrende.

Kynisk i forsvar

På 12 forsøk i Sogndal er det kun blitt én Tromsø-seier.

- Sogndal er ekstremt gode bakover. De spiller veldig kynisk på egen banehalvdel. At de vant i dag, var fortjent nok, sa Tromsø-trener Trond Johansen, som imidlertid følte at Tromsø ble snytt for straffe da laget ledet 1-0 i 1. omgang.

Flere av TILs nøkkelspillere skuffet stort på Fosshaugane. Bestemann hos gjestene var uten tvil Peter Kovacs, som skapte mye hodebry for Sogndal-forsvaret - særlig i begynnelsen av kampen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media