Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sogndal herjet med Rosenborg, så kom det røde kortet som snudde alt

Uavgjort i Sogndal.

IKKE OPPI SITUASJONENE: Rosenborg hang ikke med i det hele tatt i Sogndal i dag, men et rødt kort til Patronen endret kampbildet.
Foto: Christian Blom / NTB Scanpix
IKKE OPPI SITUASJONENE: Rosenborg hang ikke med i det hele tatt i Sogndal i dag, men et rødt kort til Patronen endret kampbildet. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal - Rosenborg 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Med Molde-seieren i går var Rosenborg også nødt til å vinne mot Sogndal i dag for å beholde forspranget på toppen av tabellen. 

Det så ikke ut som om trønderne hadde fått med seg at 1. mai ikke er en fridag for fotballspillende yrkestakere. 

Sogndal gikk respektløst til verks på Fosshaugane i kveld. Serieleder Rosenborg var neppe forberedet på det tøffe presset fra vertene, og etter bare ni minutter smalt det også i Sogndal.

En corner ble slått hardt inn mot straffesparkmerket. Der møtte Babacar Sarr ballen og banket den i rumpa på RBK-spiss Christian Gytkjær og i mål bak en utspilt Andre Hansen. 

En krig
Rosenborg var rystet og ga bort ballen i alle tenkelige og utenkelige situasjoner. En svakere omgang er det en stund siden serielederne har levert. 

- Rosenborg-spillerne har så til de grader ikke møtt opp på jobb, utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk noen minutter før pause. 

- Det er klart det er vanskelig, de jobber og står på. Og så kaster de veldig langt. Det er en krig vi må ta, men vi må også ha mer tempo på ballen, sier RBK-kaptein Mike Jensen til TV 2 i pausen. 

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var svært misfornøyd med den første omgangen og byttet to mann i pausen. 

- Vi må bli bedre i alt. Det ser ut som om vi har kommet hit og trodd dette skulle bli lett, så vi må skjerpe oss, sa Ingebrigtsen. 

Vendepunktet
Pausegrepene ga umiddelbar effekt, og hadde dommer Hagen vært i det mer gavmilde hjørnet hadde Rosenborg fått straffe allerede etter halvannet minutt av andreomgang. 

Rosenborg så ut som et fotball-lag igjen i ti minutter før Sogndal plutselig overtok fullstendig igjen, og da Kjemhus banket ballen i tverrliggeren etter en knapp times spill var Rosenborg nede for telling. 

Men så kom vendepunktet for både kampen og Sogndal. Hannu Patronen taklet på seg sitt andre gule kort for kvelden da han meide ned Jonas Svensson på vei mot dødlinja. 

Tre minutter senere headet Anders Konradsen inn 1-1 på corner, og plutselig var det Rosenborg som herjet på Fosshaugane. 

Resten av kampen ble en sammenhengende kanonade mot Dyngeland i Sogndal-målet, men fortjent nok klarte Sogndal å holde unna. Med poenget er Rosenborg nå to poeng foran Molde på tabelltoppen. 

Hele Norges coronakart