RØDT KORT: Sogndal-keeper Piotr Leciejewski dyttet dommeren og ble utvist. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
RØDT KORT: Sogndal-keeper Piotr Leciejewski dyttet dommeren og ble utvist. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Sogndal-keeper angrep dommeren

Etter at han selv lagde straffe.

|||Løv-Ham tok et langt steg mot kvalifiseringsspill med 2-0-seieren over serieleder Sogndal. Samtidig avga flere av 1. divisjonsrivalene poeng søndag.

Sogndal er på det nærmeste klar for eliteserien, men seier over Løv-Ham burde likevel være en grei oppgave for vestlendingene. Slik ble det derimot ikke.

Etter en jevn og kjedelig førsteomgang, var det nemlig hjemmelaget som fikk oppleve nettsus i det 71. spilleminutt. Arve Walde gjorde ingen feil på innlegget fra Mats Andre Kaland.

Tre minutter senere så Sogndal-keeper Piotr Leciejewski rødt, og han angrep dommer Espen Berntsen etter å ha laget straffe. Hendelsen ble selvsagt straffet med kort av strengeste valør. Dramaet ble ikke mindre av at andrekeeper Joe Bendik reddet straffen fra Arve Walde.

- Piotr mistet hodet og det er selvfølgelig en kjempedum måte å bli utvist på. Samtidig er dette noe som skjer i kampens hete, når pulsen og adrenalinet er høyt. Jeg håper dommeren vurderer det slik at han ikke får tre kampers karantene, sier Sogndal-kaptein Lars Grorud til Sogn Avis.

Men da Sogndal skulle kjempe seg til utligning, delte Berntsen ut nok en straffe til Løv-Ham. Fredrik Haugen var sikker som banken og slo spikeren i kista for et sjeldent Sogndal-tap.

Hjemmeseire Med seieren klatret Løv-Ham forbi Ranheim på tabellen. Trønderne tapte 1-3 for Bodø/Glimt søndag. Michael Haukås scoret ett, og Håvard Sakariassen to, for hjemmelaget, mens Vegard Voll puttet for Ranheim. De innehar imidlertid 5.-plassen, som også gir kvalifiseringsspill om eliteserieplass. Bodø/Glimt følger på plassen bak, med fem poeng mindre.

SCORET PÅ STRAFFE: Fredrik Haugen punkterte spenningen med en straffescoring mot Sogndal fem minutter før slutt. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
SCORET PÅ STRAFFE: Fredrik Haugen punkterte spenningen med en straffescoring mot Sogndal fem minutter før slutt. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer

Nybergsund Trysil hadde sjansen til å knappe innpå Ranheim og Løv-Ham med seier hjemme mot Bryne søndag. De tok også ledelsen både 1-0 og 2-1, men Bryne slo tilbake og sikret seg uavgjort.

Det var en jevn strøm med hjemmeseire i 1. divisjons 26. runde. Mjøndalen slo Tromsdalen 4-0, Moss beseiret Strømmen med 2-0, mens Alta sikret seg en knepen 1-0-seier over Sandnes Ulf.

Tøft for Follo I den siste kampen tok cupfinalist Follo imot Sarpsborg på Ski Stadion. Lagene kjemper i hver sin ende av tabellen, men Follo nektet å gi seg, til tross for at Sarpsborg ledet 2-0 til det gjensto et kvarter av kampen.

Alexander Ruud Tveter puttet to ganger på seks minutter for hjemmelaget, men det ser likevel mørkt ut for Follo etter uavgjortkampen. Laget har fem poeng opp til trygg plass med tre runder igjen.

(NTB)