Sogndal klarte uavgjort med ti mann

Molde og Sogndal avsluttet med 3-3 og poengdeling, og det var begge rimelig godt fornøyd med.

For Molde sto det om sølv, for Sogndal handlet det om å berge plassen i eliteserien. Begge klarte målet med god margin.

- Vi fortjener å være i eliteserien etter det vi har vist i høst, sier Sogndal-trener Torbjørn Glomnes til NTB.

Det var Sogndal som sto for den store prestasjonen i denne kampen ved å berge det ene poenget med bare ti mann på banen i nesten hele andre omgang. Sogndal hadde god kontroll på kampen helt til lagets midtstopper Raoul Kouakou fikk rødt kort seks minutter ut i andre omgang. Da endret kampbildet seg, men det var sterkt av Sogndal og tilsvarende svakt av Molde at dette oppgjøret endte med poengdeling.

- Vi ble litt «shaky» etter utvisningen, men klarte å samle oss igjen, sier en av Sogndals og kampens beste spillere, Håvard Flo, til NTB. Han er litt skuffet over det Molde klarte å prestere.

Tok ledelsen

Sogndal tok fullt fortjent ledelsen ved Håvard Flo som utnyttet et perfekt pasning fra Christian Kalvenes og scoret etter 25 minutter. Moldes midtforsvar, som har vært nesten ugjennomtrengelig på hjemmebane i år, burde hatt kontroll.

Stort mer skjedde ikke før Kouakou ble utvist etter å ha håndtert Bernt Hulsker ulovlig innenfor 16-meteren. Da gikk det bare seks minutter før samme Hulsker utlignet, og ni minutter etter dette gikk Molde opp i ledelsen 2-1 på et frispark fra Karl Oskar Fjørtoft som Bjarni Thorsteinsson ekspederte i mål.

Men Sogndal ga seg ikke. Et kjempeskudd av Rune Buer Johansen etter 88 minutter ble styrt i eget mål av Moldes midtstopper Tobias Carlsson.

- Det hadde ikke blitt mål uten min berøring, så dette målet er nok mitt, sier Carlsson til NTB.

Hawaii-fotball

På slutten var det rene Hawaii-fotballen, med to mål på overtid. Først scoret innbytter Anders Hasselgård, og alle på Molde stadion trodde at seieren var berget. Men Sogndal ga seg ikke, og et frispark fra Buer Johansen fra langt hold gikk rett i målet til Molde-keeper Eddie Gustafsson.

Det så ut som Håvard Flo styrte ballen inn, men Flo sier at han bare hoppet over.

Dermed kunne Molde ta imot sine sølvmedaljer etter en sesong som ut fra resultatene og tabellplasseringen har vært svært god, men begeistringen rundt Bengtssons lag har vært fraværende. Svensken har nok en stor utfordring i tillegg til å ta gull i serien: Han må sørge for at publikum får mer enn bare resultater å glede seg over.

- Vi tapte begge kampene mot Rosenborg. Det avgjorde egentlig fordelingen av sølv og gull i år. Jeg tror vi kan bli enda sterkere neste år, sier en av Moldes mange svensker, Tobias Carlsson.

(NTB