BANKET LSK: Målscorer Ole Jørgen Halvorsen (midten) gratuleres av lagkameratene på Åråsen stadion.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BANKET LSK: Målscorer Ole Jørgen Halvorsen (midten) gratuleres av lagkameratene på Åråsen stadion. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Sogndal knuste Lillestrøm på Åråsen

- Vi viser at vi kan spille god fotball, sier Aabrekk.

• Lillestrøm - Sogndal 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Scoringer av Ørjan Hopen, Ole Jørgen Halvorsen og Even Hovland sørget for at Sogndal vant 3-0 på bortebane mot Lillestrøm.

- Vi skaper store sjanser og jeg er utrolig imponert over det spillerne presterer. Vi har fått mye pepper for det offensive spillet, men i dag viser vi at vi kan spille god fotball. Det har skjedd mye positivt i det siste, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk til TV 2.

LSK-trener Henning Berg deppet etter fiasko på hjemmebane.

- Sånn er fotball. Vi er ikke gode nok i dag, og Sogndal er bedre enn oss i alle spillets faser. Det er vanskelig å vinner når vi slipper inn så enkle mål. Jeg er ekstremt misfornøyd med dette, sier LSK-trener Henning Berg til TV 2.

Hopen i form Ørjan Hopen scoret to mål da Sogndal slo Start i den forrige serierunden, og han ga Sogndal ledelsen etter 34 minutter på Åråsen.

Hopen slo et frispark som gikk gjennom hele feltet og inn i mål bak LSK-keeper Stafen Logi Magnusson.

GOD HOPEN:  Ørjan Hopen (t.h.) trår til i duellen med Paul Obiefule. Hopen scoret ett mål.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
GOD HOPEN: Ørjan Hopen (t.h.) trår til i duellen med Paul Obiefule. Hopen scoret ett mål. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Dette var hans scoring i den tredje kampen på rad.

God Hovland Sogndal doblet ledelsen i andre omgang ved Halvorsen. Midtbanespilleren kom alene med LSK-målvakten etter 69 minutter og gjorde ingen feil.

Even Hovland spilte en meget god kamp i midtforsvaret til Sogndal. Et kvarter før full tid gjorde han ydmykelsen total, og satte inn 3-0 til gjestene. Stopperen scoret etter en corner.

Sogndal har dermed 23 poeng og ligger rett over nedrykksstreken.