Sogndal nærmere Europa

Sogndal kastet seg for fullt inn i kampen om en europacupplass etter sin første seier på ni kamper i dag.

Tre minutter før slutt dukket Alexander Ødegaard opp og sørget for at hjemmelaget vant 2-1 over Lillestrøm.

Oppgjøret mot Lillestrøm ble en jevn og tøff batalje, og nok en gang viste mannskapet til Arne Erlandsen at de ikke er noe lett lag å slå. Bortelaget hadde egentlig brukbar kontroll på kampen til langt ut i 2. omgang.

Lillestrøm tok ledelsen etter et fint angrep og en fin scoring av Gylfi Einarsson etter 35 minutter, før Håvard Flo utlignet til 1-1 tidlig i 2. omgang.

Men det ble matchvinner Ødegaard som fikk fram den store stemningen på Fosshaugane.

Herlig

Før Ødegaard laget seiersmålet, misbrukte samme mann to kjempesjanser, så det var slett ikke gitt at der var han som skulle avgjøre.

- Kanskje den viktigste scoringen jeg har gjort for Sogndal, men det skal legges til at den nærmest var ferdigscoret, sa Ødegaard.

Det har han rett i. Det var nemlig innbytter Kim Tangedal som gjorde hele grovjobben etter at han stjal ballen fra Lillestrøms Gunnar Halle.

- Det var herlig å bli matchvinner. Vi trengte dette, sa Ødegaard etter lagets første seier siden det ble full pott mot Bryne 3. august.

Sogndals kaptein Christian Kalvenes var kanskje sitt lags beste spiller, og han var glad for at det snudde etter en periode med svake resultat.

- Vi har ikke prestert på en stund, men nå er vi med i kampen om en plass i europacupen igjen, sa kapteinen.

Vil ha Buer Johansen

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var ingen slagen mann etter tapet, selv om han selvsagt ikke var fornøyd med at laget ga fra seg ledelsen og tre poeng.

- Det føles litt bittert, men vi har vært for dårlige til å avgjøre jevne kamper i hele år, mente han.

Erlandsen kom til Sogndal allerede lørdag, og selv om ingen ville bekrefte at han hadde et møte med Sogndals Rune Buer Johansen, virker det sannsynlig at nettopp det hadde skjedd.

- Vi har vært i kontakt med ham og ønsker at han spiller for oss neste sesong, innrømmet Erlandsen.

Rune Buer Johansens ville ikke kommentere noen ting, men det er på det rene at han ikke er fornøyd med det nye kontrakttilbudet han har fått fra Sogndal. Dessuten bor kjæresten hans på Østlandet, og det ser ut som om den sterke midtbanespilleren er på vei bort fra Sogn og Fjordane.

NTB

UTLIKNET: Håvard Flo utliknet mot Lillestrøm på Fosshaugane. Med seier i kampen tok Sogndal et langt skritt mot europacup i fotball neste år. Bildet er fra Sogndals kamp mot Stabæk.