Sogndal nr. 9

Sogndal har et bredt offensivt register med unge, spennende spillertyper med ulik kompetanse. På gode dager gir det fart og variasjon, på dårlige dager skaper det rytmetrøbbel og kontringer imot. Håvard Flo scorer ventelig et tosifret antall mål - Tommy Øren bør ligge hakk i hæl.

Defensivt

Slapp inn hele 51 mål i fjor, bare to lag (Start, 72 og Brann, 52) var dårligere. Styrket forsvarsfireren i løpet av fjorårssesongen, den bør være innkjørt og vesentlig bedre i år. Men generelt må laget jobbe bedre defensivt. Virker som det blir for mye plikt, for lite ekte vilje.

Førsteellever

Skjeldestad - Russel, Reda, Kouakou, Kalvenes - Stadheim, Bolseth, Buer Johansen - Øren, Flo, Ødegaard. Et lag som vil overraske mange. En blanding av slepne teknikere og grovarbeidere - og et par litt eldre karer som kan kjøle ned enkelte overtempererte unggutter.

Reserver

Brukbart dekket opp defensivt, og delvis helt på topp. Men i midtbaneleddet må det litt improvisasjon og omskolering til. De fleste av reservene forsterker inntrykket av et ungt og urutinert Sogndal-lag.

Nøkkelspillere

Kouakou, Øren, Flo. Kouakou er en temperamentsfull, men meget dyktig midtstopper som hever kvaliteten på forsvarsfireren. Kaptein Flo er rutinen blant alle unggutta. Øren er talentet som ikke helt har slått til - og som personifiserer gjengen som vil avgjøre om det blir øvre halvdel eller nedrykksstrid.

Trener

Jan Halvor Halvorsen. Måtte gå fra Start i fjor, og det er naturligvis litt ødeleggende for renomméet - selv om alle vet hvor vanskelige forholdene i Start var. Har tidligere lyktes på 1. divisjonsnivå og omtales som en dyktig trener og en kjernekar. Må rette opp et kraftig bortekompleks.

Konklusjon: Nr. 9

Sogndal har en gjeng spillere i 18- 22-årsalderen som konkurrentene bare kan drømme om. Mye ligger til rette for at laget virkelig kan markere seg sportslig. Hvis de tror det selv. Etter år med edruelig produktutvikling i skyggen av mer kapitalsterke konkurrenter, har den økonomiske virkeligheten i Fotball-Norge tvunget fram endringer - og gitt Sogndal læremesterstatus og et lite forsprang.

  • Sogndal i fjor: Nr. 11.