Sogndal og Tromsø fornøyde

Både Sogndal og Tromsø var godt fornøyd med poengdeling og 0-0 i sesongpremieren. Kampen mellom de på forhånd nedrykkstippede lagene ble spilt på den andre siden av Sognefjorden i Aurland. Derfor manglet det vanlige publikumstrykket fra Fosshaugane.

Kampen bar også preg av at det er tidlig i sesongen, og det var mer kjemping enn finspill. Men begge lag var villige framover og hadde flere gode muligheter til å score mål.

Tromsø var det farligste laget i 1. omgang, og nærmest uttelling var Jan Egil Brekke. En sogndalforsvarer gjorde en feil, og Brekke kom gjennom på kanten. Skuddet endte imidlertid i nettveggen.

Bakke best

Sogndal spilte veldig mange lange baller fram mot sine spisser, men Tromsø-forsvaret sto godt imot. Hjemmelaget hadde også dødballer som et farlig våpen. Spesielt på Asle Andersens lange innkast hadde gjestene mer enn nok å gjøre.

Fornøyd

- Vi var forberedt på en tett og tøff kamp, og det ble som ventet. Jeg er meget godt fornøyd med det defensive arbeidet, hvor Robin Berntsen og Marko Tuomela var gode. Begge lag hadde muligheten til å avgjøre, og derfor er uavgjort et greit resultat, sa Tromsø-trener Håkan Sandberg.

Tromsø-treneren fikk medhold fra Sogndal-garderoben i at poengdeling var rettferdig.

-Å holde nullen i åpningskampen var viktigst. Jeg er brukbart fornøyd med at vi klarte å skape et par-tre store sjanser, sa Sogndal-trener Trond Fylling.

(NTB)