Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sogndal og Viking videre i cupen

Vålerenga eneste tippeligaoffer i 2. runde.

VIDERE: Mandag spilte Viking og Sogndal bunnoppgjøret i Tippeligaen. I dag tok begge seg greit videre i cupen. 15 av 16 lag fra øverste nivå er klare for 3. runde. Foto: Tor Yttri, Scanpix
VIDERE: Mandag spilte Viking og Sogndal bunnoppgjøret i Tippeligaen. I dag tok begge seg greit videre i cupen. 15 av 16 lag fra øverste nivå er klare for 3. runde. Foto: Tor Yttri, Scanpix Vis mer

Sogndal slo Fyllingen 2-0, mens Viking tok seg av Staal Jørpeland med 3-0-seier. Dermed er 15 av 16 tippeligalag klare for fotball-NMs 3. runde.

Det var uten å imponere at de to tippeligalagene tok seg videre fra cupens 2. runde i dag. Sogndal måtte kjempe hardt for å holde på 1-0-ledelsen i annen omgang mot Fyllingen.

Per-Egil Flo sendte gjestene i føringen etter 26 minutter, og Sogndal gikk til pause med fortjent ledelse. Men etter hvilen tok bortelaget over. Fyllingen produserte sjanse på sjanse inntil de tabbet seg ut og laget straffe sju minutter før slutt.

Fra ellevemetersmerket var Ole Jørgen Halvorsen trygg, og Sogndal kunne puste lettet ut med 2-0.

På Jørpeland stadion fikk det rekordstore publikummet på 2489 se Viking skaffe seg et tidlig grep om kampen. 20 minutter var spilt da Bengt Sæternes gjorde 1-0 etter en gjennombruddspasning fra Valon Berisha.

Staal presset «storebror» bakpå i starten av annen omgang, og det var spilt en knapp time før Viking kunne trygge ledelsen. Denne gangen byttet Sæternes og Berisha roller, og unggutten dunket inn 2-0 via stolpen.

Luften gikk ut av vertene etter scoringen, og Viking ruslet enkelt inn til cupavansement. På overtid fastsatte Erik Nevland sluttresultatet til 3-0.

Etter 2. runde er Vålerenga eneste eliteserielag som er ute av fotball-NM. De tapte 1-2 for Kjelsås onsdag. Totalt gikk toppklubbene av banene med 45-11 i målforskjell.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media