Sogndal reddet poeng med ti mann og drømmescoring

Kom tilbake to ganger.

KANONTREFF: Aalesunds keeper Sten Grytebust kan bare se langt etter skuddet til Magnus Stamnestrø i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sogndal på Color Line Stadion lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KANONTREFF: Aalesunds keeper Sten Grytebust kan bare se langt etter skuddet til Magnus Stamnestrø i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sogndal på Color Line Stadion lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Det så stygt ut for Sogndal da laget lå under med 1-2 og ble redusert til 10 mann i det 74. minutt. Men leiesoldaten Magnus Stamnestrø reddet 2-2 bare åtte minutter senere.

Trønderen, som er leid ut fra Molde, klinket til med en kjempescoring fra rundt 25 meters hold, og ballen føk rett i mål. Da var det gått 17 minutter siden han kom inn som innbytter.

Det vitner om styrke at de hvite fra Sogn har evnen til å komme tilbake fra en slik presset situasjon.

For til tross for at hjemmelaget var skadeplaget, var AaFK favoritter selv om de i tillegg manglet playmakeren Michael Barrantes. Han er opptatt med landslagsspill for Costa Rica i Gold Cup i USA.

Dessuten hadde Aalesund historien med seg. De hadde aldri tidligere tapt for Sogndal i eliteserien på de seks kampene dem imellom på øverste nivå i norsk fotball.

Vakkert De åpnet da også ballet hjemme på eget kunstgress lørdag. 29 minutter var spilt da Aalesund tok ledelsen på vakkert vis. Lars Fuhre fikk godt med rom på høyrekanten, og han fant Leke James i midten. James dro seg fri mellom tre forsvarsspillere og avsluttet med et skudd på halv volley som gikk rett i mål.

Det var hans sjette scoring for sesongen.

Sogndal fikk straffe rett før pause, og lagets toppscorer Malick Mane var sikker fra krittmerket. Straffen var soleklar. Peter Orry Larsen felte Sogndals Sidy Sagna.

Fire minutter etter pause scoret Abderrazak Hamed-Allah for hjemmelaget på ny, og det så ut til å gå mot ny seier.

Ikke minst gjorde det det da Sidy Sagna ble utvist for sitt andre gule kort etter 73 minutters spill.

Poengdeling Da var det at Magnus Stamnestrø ladet skuddfoten bare fire minutter senere. Han sørget for at det endte uavgjort for femte gang av sju mulige mellom lagene i eliteserien.

Aalesund innehar fortsatt tredjeplassen på tabellen med sine 25 poeng.

Malick Mane kan ha spilt sin siste kamp for Sogndal. Han har antydet at han er på vei bort fra klubben.

Sogndal er på 6.-plass med 21 poeng.

(NTB)