HØYDEPUNKTER: Sogndal - Molde (2-2) spilte 24. runde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media Vis mer

Eliteserien

Sogndal rystet Molde. Solskjærs menn svarte og berget uavgjort

Sølvhåper lever fortsatt for Molde.

Sogndal - Molde 2-2 (2-2)

(Dagbladet): Molde er for alvor med i medaljekampen i Eliteserien. Etter 2-2 mot Sogndal klatret de opp på en andreplass i ligaen.

Sogndal sjokkerte Ole Gunnar Solskjærs menn og gikk opp i en tomålsledelse. Men moldenserne kjempet seg tilbake, og berget uavgjort.

Sogndal-dobbel

Molde fikk en marerittstart på Fosshaugane Campus. Det gikk nemlig bare 12 minutter før hjemmelaget tok ledelsen.

Det var debutanten Stanisa Mandic som sendte Sogndal i ledelsen etter et hjørnespark. Even Hovland var høyest på et frispark som ble slått inn i feltet, før ballen gikk via hodet til Babacar Sarr - så hodet til Mandic - og i mål.

Bare ti minutter senere doblet vertene ledelsen ved en perlescoring. Det var Chidiebere Nwakali som banket til fra 25 meter. Ballen satt klint i krysset.

- Jeg var i god posisjon, og fikk kraft i skuddet. Jeg er fornøyd, sier Nwakali til Eurosport i pausa.

Men Molde fortsatte å kjempe. Få minutter før pause fikk de også lønn for strevet.

Perlescoring

Det var mye rot i Sogndals 16-meter, og hjemmelaget fikk aldri ballen vekk. Til slutt satte Björn Sigurdarson ballen i mål fra kloss hold.

Sogndal var fryktelig nære ved å gå opp i en ny tomålsledelse bare minutter før pause, da Vegard Forren slo en feilpasning som Sogndal slo gjennom til Bendik Bye. Han var iskald og avsluttet mellom beina på keeper Andreas Linde, men uheldigvis for Bye gikk skuddet i stolpen.

I stedet utlignet Molde da omgangen gikk inn i overtid. Nok en gang ved en perlescoring - Petter Strand feide ballen i mål på et frispark fra hjørnet av 16-meteren.

Molde gikk også mest offensivt ut i andre omgang, og styrte spillet innledningsvis. Omgangen ble ikke på langt nær like forrykende som den første. Kampen endte 2-2, uten at lagene kom til noen flere særlig store sjanser.