Sogndal sikret tre viktige poeng i bunnstriden

Mens Sandnes Ulf ligger to poeng foran kvalikplassen.

• Sogndal - Sandnes Ulf 2-1 (2-1)

(Dagbladet): Foran dagens oppgjør lå Sogndal og Sandnes Ulf på henholdsvis 12. og 13. plass på tabellen. Det er de to plassene over kvalik-plassen.

Og det var tydelig at det var viktig med en seier for begge lagene i dag. Allerede etter snaut to spilte minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen ved Mahatama Otoo. Det i samarbeid med Ulrik Flo, som slo inn fra dødlinja til Otoo. Derfra trillet ballen i Sandnes Ulf-målet.

- Det begynte bra, og slutta jævlig bra. Det var viktig å få tre poeng for oss i dag. Det slutta godt. I første omgang presset Sandnes og fikk redusering. Heldigvis holdt det inn. Men alt er fortsatt mulig, vi drar til Hønefoss til helgen og håper på et godt resultat, sier Sogndals assistenttrener, Terje Skjeldestad, til C More.

Ledet til pause Lagene var nokså jevnspilt etter scoringen, men Sogndal var også hakket hvassest. Snaut kvarteret var spilt da Ulrik Flo sendte et skudd i stolpen. Han fikk ballen ved 16-meter, og etter å ha driblet vekk en Sandnes Ulf-forsvarer kom han til skudd, som altså sang i stolpen til venstre for keeper Falch.

Etter 25 minutter kunne Sogndal legge på til 2-0 ved Malick Mane. Hjemmelaget fikk frispark utenfor Sandnes Ulfs 16-meter, og Mane skjøt ballen gjennom muren. Derfra var keeper utspilt - han skled på det våte underlaget i Sogndal.

Ti minutter før pause hadde Sogndal en kjempesjanse igjen: Sogndal gjorde et flott forarbeid langs kanten, og la fra dødlinja inn foran mål. Der ventet Bolseth, som fire meter fra mål på merkelig vis klarer å skyte over det åpne målet.

SCORET: Mahatma Otoo scoret Sogndals første mål i 2-1-seieren over Sandne Ulf i dag.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
SCORET: Mahatma Otoo scoret Sogndals første mål i 2-1-seieren over Sandne Ulf i dag. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

Sandnes Ulf ga seg riktignok ikke: Aanestad lurte seg unna Sogndal-forsvaret på et frispark, og kunne upresset heade inn en redusering.

Dermed sto det 2-1 til pause.

Jaget scoring Andre omgang startet bra for Sandnes Ulf, som hadde presset. Sogndal kom likevel til de største mulighetene, og Sandnes Ulf-keeper Falch måtte levere en dobbeltredning halvveis ut i omgangen.

Sandnes Ulf ga seg aldri. Kvarteret før slutt måtte Sogndal-keeper dytte et vel slått frispark over mål, og alt i alt hadde de god kontroll på hjemmelaget de siste minuttene.

Men det ville seg ikke for de blåkledde. Kampen endte 2-1.

MAGER TRØST: Vegard Aanestad sørget for redusering for Sandnes Ulf. Nærmere kom aldri de blåkledde.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
MAGER TRØST: Vegard Aanestad sørget for redusering for Sandnes Ulf. Nærmere kom aldri de blåkledde. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer