Sogndal sjanseløse i Ålesund

Senket av 204 centimeter Aarøy.

(Dagbladet.no): AALESUND - SOGNDAL 3-1 , SAMMENLAGT 7-2

Det så ikke ut som om kampen var avgjørende for hvem som skulle få en siste plassen i neste års Tippeliga, og egentlig var den ikke avgjørende heller.

Med 4-1 fra bortebane hadde Aalesund sammenlagtseieren i lomma før Terje Hauge blåste i gang kampen på Color Line stadion. Men 3-1-seieren var litt i overkant, selv for Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

- Vi er ikke så gode som 3-1, vi hadde nok å slite med i dag også, sier Rekdal til TV 2.

Det ble ikke bedre for frustrerte saftkokere at Tor Hogne Aarøy hadde en meget god dag på det han kan best av samtlige spisser i Tippeligaen - hodedueller.

Skjønt, det var ikke mange dueller å snakke om. Sogndal-spillerne kom aldri skikkelig oppi den 204 centimeter lange spissen, og dermed kunne han kose seg med å ta ned ballen på brystet, legge igjen til Kopteff eller Arneng, eller rett og slett bare skalle ballen i mål.

Det gjorde han tre ganger i førsteomgangen i kveld.

- Vi har ikke spilt bra, men vi har vært veldig effektive, sa Rekdal til TV 2 i pausen.

USTOPPELIG: Tor Hogne Aarøy scoret på tre av fire sjanser i første omgang mot Sogndal, og drepte alt som var av potensiell spenning. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/ Scanpix
USTOPPELIG: Tor Hogne Aarøy scoret på tre av fire sjanser i første omgang mot Sogndal, og drepte alt som var av potensiell spenning. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/ Scanpix Vis mer

Det var en passende oppsummering av en ganske kjedelig og temposvak omgang, som bare ble kronet med de tre fantastiske målene til Aarøy.

 • 1-0 fikk han servert av Sogndal-stopper Lars Grorud da sistnevnte stusset ballen over sin egen keeper og til Aarøy på seks meter.
 • 2-0 satte han knallhardt oppi krysset etter et vakkert Lasse Olsen-legg fra høyresida.
 • 3-0 var en vakker buet stuss i motsatt hjørne av der Jonathan Parr la inn fra.

  Med 7-1 sammenlagt og 45 minutter igjen trengte ikke de oransje å gjøre mye mer enn å la tida går, vel vitende om at det blir fest i kveld og Tippeliga neste år også. Før en ny sesong er det derimot mye å rette på for Rekdal og Aalesund.

  - Det førset målet er å komme oss ut av den akutte bunnstriden, sier Rekdal.


  - Heldigvis har vi en vinter på oss, jeg tror vi skal klare å forbedre oss på en god del ting i løpet av vinteren.

  På en dag som dette var det vel egentlig også bare rett og rimelig at Håvard Flo fikk kronet en fantastisk karriere med mål. Knappe tjue minutter før slutt var han på bakre stolpe og headet inn sitt siste mål på toppnivå.

  Vi fulgte kampen minutt for minutt.


Sogndal sjanseløse i Ålesund