Sogndal sjokkerte Tromsø med utlikning på overtid

- Vi spilte ut Sogndal etter alle kunstens regler.

Tromsø-Sogndal 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Tromsø hadde flere muligheter til å punktere kveldens kamp, men var veldig tannløse foran målet til Kenneth Udjus og Sogndal. I stedet dukket Gustav Valsvik og utliknet tre minutter på overtid.

- Det var et sleivspark. Jeg traff først en spiller i ryggen, fikk den tilbake og dundret bare til, sier Valsvik til Dagbladet.
- Vi har hatt så mange sjanser i det siste, men jeg har sagt til spillerne at de vil få belønning om de er tålmodige. Vi fortjente dette etter de siste kampene, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2 om scoringen.

Det var en skuffet, men fattet, Tromsø-trener som møtte pressen etter kampen.

- Gutta gjorde en fantastisk kamp. Vi spilte ut Sogndal etter alle kunstens regler, og skulle ledet med tre-fire mål. Men så er det slik som skjer i fotball, det glipper på en detalj i sluttsekundene, men slik er fotballen. Det hjelper ikke å bli forbanna, for spillerne gjør sitt beste. Det er uflaks, og vi tar med oss det som er gledelig i dag, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Hugget til Zdenek «kobraen »Ondrasek hugget til da lagkameratene sviktet foran mål. Etter vakkert spill på høyrekanten av backen Hans Nordbye fikk spissen en grei jobb med å hamre hjemmelaget i ledelsen.

Magnus Andersen hadd ikke en god dag foran mål, midtbanespilleren brente flere store muligheter for hjemmelaget i kveld. Ti minutter før slutt headet han blant annet utenfor fra kloss hold.

SJOKKET: Valsvik hamrer ballen i mål, og frustrerte Tromsø-spillere innser at to poeng er tapt.
SJOKKET: Valsvik hamrer ballen i mål, og frustrerte Tromsø-spillere innser at to poeng er tapt. Vis mer

Sogndal satte innpå Eirik Bakke og Tore André Flo mot slutten av kampen i håp om en utlikning, og laget fra saftbygda fikk altså belønning.

Sjanesløsing Det tok litt tid før vi fikk sjanser i den første omgangen, men for noen sjanser vi fikk når de først kom. Magnus Andersen skjøt først utenfor upresset fra syv-åtte meter, før Ondrasek satte ballen i stolpen etter et godt Tromsø-angrep. Men den aller største sjansen skulle Steffen Nystrøm få.

Ondrasek vant en hodeduell i feltet, og sendte ballen videre til Nystrøm. Alene på bakerste stolpe skulle han bare sette ballen i nettmaskene, men Nystrøm kom litt bakpå og satte i stedet ballen i stolpen fra to meters hold. Eventyrlig mulighet for Tromsø til å ta ledelsen.

- Det er mildt sagt skuffende. De slår hundre lange baller og en av de går til slutt inn. Vi har egentlig god kontroll, sier Fredrik Björck etter kampen.

Tromsø hadde ikke mange sjanser å by på i kampen, men fikk altså utlikningen da de flyttet opp mange folk i boksen til Tromsø.

- De sendte opp det de hadde, fysioterapeuten, materialforvalteren, trenerne. Det var bare et par stykk igjen på benken, sier en spøkefull Per-Mathias Høgmo.
Ville ha straffespark I pausen var ikke Sogndal-trener Jonas Olsson fornøyd med dommeren, som han mente hadde oversett flere forseelser fra Tromsø-spillerne, blant annet Kara.

- Siste delen av omgangen skal vi være glade for at vi ikke ligger under. Samtidig så syns jeg vi iallefall skal ha en straffe, kanskje to. Det er ikke mange som blåser straffe til Sogndal, sier Jonas Olsson til TV 2.

Sogndal har fortsatt ikke vunnet på ni kamper i serie- og cup.