Sogndal-spiller kollapset på banen

Emil Pálsson fikk hjertestans. Han var bevisst på vei inn i ambulansetransporten.

SE LIVE: Siste nytt fra Dagbladet TV om kollapsen til Emil Pálsson. Video: DBTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE KLOKKA 20.15: «Emil Pálsson fikk hjertestans i det 12. spilleminutt. Pálsson ble vellykka gjenopplivet, og deretter flydd til Haukeland sykehus for videre utredning og behandling», skriver Sogndal i en pressemelding.

28-åringen skal gjennomgå en rekke undersøkelser mandag kveld.

- Det kan ta tid, og derfor kommer det mest trolig ikke noen ny status fra klubben i kveld, sier Sogndals arrangementssjef Geir Inge Heggestad til Dagbladet.

Pálsson kollapset på banen etter et knapt kvarter av førstedivisjonskampen mot Stjørdals-Blink, og det ble utført livreddende førstehjelp ute på banen.

Tilskuerne ble bedt om å trekke ut i gangene på stadion mens ambulansepersonell jobbet med å gi spilleren behandling.

28-åringen skal seinere ha blitt hentet av luftambulanse. Pálsson, som ble fraktet ut av gressmatta etter rundt ti minutter, skal ha vært ved bevissthet, skriver VG.

KOLLAPSET: Sogndal-spilleren Emil Pálsson får førstehjelp etter å ha kollapset på banen. Foto: Ola Skram / Porten.no / NTB
KOLLAPSET: Sogndal-spilleren Emil Pálsson får førstehjelp etter å ha kollapset på banen. Foto: Ola Skram / Porten.no / NTB Vis mer

Avbrutt og utsatt

- Vi vet ikke så mye mer nå. Vi venter på status fra kamplegen vår som var med spilleren i helikopteret, sa Heggestad en snau halvtime etter hendelsen.

- Vi kan ikke si noe mer om tilstanden nå, sa Heggestad videre.

Det har ikke vært noe kontakt mellom Pálsson og spillergruppen mandag kveld.

Dommeren besluttet raskt at spillerne på de to lagene skulle gå i garderoben - og kampen vil ikke bli ferdigspilt mandag.

- Kampen er avbrutt og spilles en annen dag, skriver kampdelegat Hans Lokøy i en SMS til Dagbladet.

«Oppstart av kampen blir tatt i dialog med NFF», skriver Sogndal i en pressemelding.

FALT OM: Sogndals Emil Pálsson. Her er han fra en tidligere kamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
FALT OM: Sogndals Emil Pálsson. Her er han fra en tidligere kamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Utrivelige bilder

Pálsson falt plutselig ned i knestående mens Stjørdals-Blink-keeperen hadde ballen. Dommeren stoppet spillet og tilkalte folk fra sidelinja raskt, og noen sekunder seinere skjønte spillerne på de to lagene alvoret i situasjonen.

Ola Weel Skram, redaktør i Porten.no, ble vitne til hendelsen.

- Det skjedde egentlig ganske fort. Vi så at det var en spiller som datt i bakken, og det er vanskelig å avgjøre der og da hvor alvorlig det egentlig ser ut. Men så så vi at spillerne rundt var veldig bekymret, sier Skram til Dagbladet.

- Det har vært en veldig spesiell kveld her på Fosshaugane Campus, sier han videre.

FORSTO ALVORET: Ola Weel Skram var på jobb for Porten.no da han ble vitne til at Sogndal-spiller Emil Pálsson kollapset under kampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink mandag 1. november. Video: Privat Vis mer

- Dette er utrivelige bilder som vi har sett tidligere i år også. Det er ikke noe vi ønsker å se. Det er vanskelig å være energisk rundt resten av kampene nå, sier tidligere Vålerenga-spiller Freddy dos Santos på Discoverys sending.

Øyvind Heimset Larsen, leder i Sogndals supporterklubb, Saftkokaradn, sier til NTB at det er vanskelig å si noe om hendelsen foreløpig.

- Dette er trist, våre tanker går til familien – men vi håper det går bra med ham, sier Larsen.

Den islandske midtbanespilleren er utlånt fra Sarpsborg 08 ut sesongen. Han har tidligere spilt fire sesonger i Sandefjord.

Dagbladet har også forsøkt å komme i kontakt med kampdommer Jan Morten Tennøy, uten hell.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer