Sogndal takker VIF

Sogndal har fått gjennomslag for å flytte den andre kvalikkampen om tippeligaspill. - Nå gjenstår bare kampen på banen, og det er sånn det skal være, sier Sogndal-trener Torbjørn Glomnes til Dagbladet.no.

Etter gjentatte oppfordringer fra Sogndal ble kampen mellom Vålerenga og Sogndal på Ullevaal flyttet fram to dager, fra onsdag 1. november til mandag 30. oktober.

Sogndal ba om at kampen skulle flyttes fordi tre av deres spillere er tatt ut på U18-landslaget som reiser til samling i Portugal mandag.

I en pressemelding skriver Norges Fotballforbund at kampen kan flyttes fordi Sogndals U18-spillere likevel rekker samlingen med avreise to dager etter, og fordi at Ullevaal er ledig. I tillegg skriver NFF at Vålerenga bifaller avgjørelsen.

- Jeg synes avgjørelsen er fornuftig, slik at vi unngår krøll både for U18-spillerne og Sogndal. Det betyr at vi har stallen intakt, sier Glomnes.

I kveld spilles den første av to kvalikkampene på Fosshaugane. Sogndal takker Vålerenga for god vilje i forbindelse med kampflyttingen av den avgjørende andrekampen, men synes godt NFF kunne handlet tidligere.

- Når det har gått så lang tid er dette en positiv overraskelse. Men det var unødvendig at dette ikke skjedde før. Vi takker Vålerenga for at de går med på det, sier treneren.