Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sogndal-talent står fram som spillavhengig

Hopen forteller om trusler, lån og løgner.

BOMMET PÅ BARCELONA: Ørjan Hopen fyrte løs både på banen og som storspiller. Foto: Tor Yttri / Scanpix
BOMMET PÅ BARCELONA: Ørjan Hopen fyrte løs både på banen og som storspiller. Foto: Tor Yttri / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Jesper Mathisen: - Da det sto på som verst var det bare tall på en skjerm

Ørjan Hopen har imponert for Sogndal i eliteserien. Nå står 19-åringen fram som spillavhengig i VG. Hopen forteller om løgner, stadig høyere summer i omløp, lån og trusler.

Allerede som åtteåring spilte Hopen på Oddsen første gang. Som 14-åring satset han åtte-ni tusen kroner på kamper fra mesterligaen.

- Jeg hadde sikker Barcelona borte mot Werder Bremen. Bremen vant 3-0. Jeg var helt shaky, men måtte holde masken, sier Hopen til VG.

De siste årene har spillfrekvens økt.

Han har brukt mer penger enn han har. I løpet av en måned kunne Hopen spille vekk 40.000 kroner. Fortsatt har han betydelig gjeld. 19-åringen forteller om en rekke trusler.

- Truslene kommer fra enkeltpersoner Norge rundt. De har truet med politianmeldelse og fysisk vold. Hver gang jeg snakker med dem må jeg lage en dypere historie, sier Sogndal-spilleren.

Denne uken tok Ørjan Hopen kontakt med klubbledelsen for å få hjelp med sin spillavhengighet. Sogndal skal ifølge VG hjelpe ham med gjelden, men det må mer enn gjeldssanering til. Talentet med de gode dødballene trenger hjelp til å bli kvitt spillavhengigheten.

Tidligere har Start-spiller Jesper Mathisen fortalt om sine spillproblemer.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!