Sogndal tilbake på vinnersporet

Slo Moss 2-0 etter fire kamper uten seier.

TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Sogndal-trener Harald Aabrekk kunne konstatere at Sogndal igjen er tilbake på vinnersporet etter 2-0 hjemme mot Moss.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Sogndal-trener Harald Aabrekk kunne konstatere at Sogndal igjen er tilbake på vinnersporet etter 2-0 hjemme mot Moss.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

|||Etter fire kamper på rad uten seier, fikk Sogndal tilbake seiersteften med 2-0 over Moss på hjemmebane søndag.

Dermed beholder sogningene tabelltoppen i 1. divisjon også etter søndagens runde.

Sogndal slet lenge med komme til de store sjansene mot et Moss som lå lavt og var godt organisert defensivt. Men Espen Olsen fikk til slutt straffe etter en times spill da han ble hindret i å ta en retur fra gjestenes kenyanske keeper Arnold Origi Otiend. Dommer Håvard Hakestad var ikke i tvil.

Ole Jørgen Halvorsen sørget for 1-0 til vertene på straffesparket, og målet var tydeligvis akkurat det Sogndal trengte. Bare fem minutter senere sto det nemlig 2-0 da Barry Kader nok en gang brøt Moss forsvarsbarrikade etter å ha fått to sjanser til å sette ballen bak Otieno.

- Dette var utrolig viktig. Vi har hatt mye stang ut i det siste. Laget har spilt bra, men vi har ikke holdt helt ut i kampene. Nå gjelder det å plukke poeng hele veien hvis vi skal holde oss i toppen. Det er mange lag som kjemper om opprykksplassene, fastslo målscorer Halvorsen overfor NRK.

- Moss lå lavt, og det var vanskelig å spille mot dem, men jeg er veldig glad for målene og synes vi vant helt fortjent, supplerte Sogndal-trener Harald Aabrekk.

(NTB)