Sogndal ydmyket Strømsgodset

SOGNDAL (Dagbladet): Teitur Thordarson omskolerte i sin tid Roar Fredriksen til forsvarer i Brann. I går viste eksilbergenseren seg som superspiss igjen. Det ble en historisk kveld på Fosshaugane.

For i Tippeliga-sammenheng har ikke Sogndal vunnet så mye noen sinne. Med på å skrive fotballhistorie i klubben var tomålsscorer Roar Fredriksen. På to kamper har han nå ordnet fem mål. Som spiss.

Omskolert

- De har nok oppdaget hva jeg er god på nå, ler Fredriksen, som egentlig var angriper da han kom til Brann for noen år tilbake. Også den gang var Teitur Thordar-son trener for Bergens-klubben. Han skjønte ikke det Sogndal-trener Torbjørn Glomnes har skjønt.

- Teitur omskolerte meg til forsvarer, forteller Fredriksen, som før i år har slitt med opptil flere toere på Dagbladets spillerbørs.

Nå er situasjonen snudd på hodet.

For Fredriksen, som scorte hele tre mål mot Bryne i forrige serierunde, var en konstant trussel for et frynsete Godset-forsvar i gårsdagens kamp.

Foruten sine to mål vant han de fleste duellene i luftrommet - noe som igjen førte til at unggutten Kristian Ystaas lagde farligheter i SIF-feltet. Så kjapt og farlig ble det faktisk at Ystaas sto med to mål i protokollen etter bare tjue spilte minutter.

Pinlig for Godset

- Deilig at det endelig løsnet, sier den unge vossingen, som har slitt med stang ut i flere kampen i SIL-trøya.

- Men det er typisk at en i Sogndal får tillit hele veien fram til uttellingen kommer, legger Ystaas til.

Strømsgodset kom aldri inn i kampen mot et hardt jobbende og effektivt Sogndal-lag. Det hele utviklet seg til å bli en pinlig affære for drammenserne.

<B>KNUSTE GODSET:</B> Roar Fredriksen setter inn Sogndals femte mål. 5-1-seiren over Strømsgodset er rekord for hjemmelaget i tippeligaen.