Søker etter ny landslagssjef for skiskytterne

Får ansvaret for resultatene til Bø og co.

NY LEDER INN:
Skiskytter Tarjei Bø (t.v.) og idrettssjef Per-Arne Botnan etter en pressekonferanse i Oslo tidligere i år. Nå skal deler av Botnans jobb gjøres av i nyopprettet stilling skiskytterforbundet vil ha på plass innen mai.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NY LEDER INN: Skiskytter Tarjei Bø (t.v.) og idrettssjef Per-Arne Botnan etter en pressekonferanse i Oslo tidligere i år. Nå skal deler av Botnans jobb gjøres av i nyopprettet stilling skiskytterforbundet vil ha på plass innen mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norges Skiskytterforbund har vedtatt en ny landslagsmodell fra våren 2014, og søker i den forbindelse å ansette en ny landslagssjef, med ansvar for oppfølging av trenere og støtteapparat rundt landslagene.

Idrettssjef Per Arne Botnan har hatt det overordnede ansvaret til nå, men idrettssjefen vil bli avlastet på en del områder når den nye stillingen blir besatt i mai.

- Både tilbakemeldingene fra trenerne og utøverne, samt den vurderingen jeg har gjort av stillingen min, tilsier at vi ønsker et økt trykk på dette rundt landslagene, og en tettere oppfølging helt ned på junior- og rekruttnivå, sier Botnan til Dagbladet.

- Planen er å få på plass en rød tråd i filosofien helt fra junior-nivå og oppover, når det gjelder det faglige, trening og utvikling, sier han.

Resultatansvar Landslagssjefen vil få resultatansvaret på sport sammen med landslagstrenerne, og rapporterer til idrettssjefen.

- For idrettsjefen betyr det tydeligere fokus på struktur, oppfølging av sponsorer og slike ting, mens landslagssjefen blir fagsjef for toppidretten i forbundet. Dette har også vært et klart ønske fra min side, jeg har sett at det ikke er blitt nok tid til å være tett nok på rekrutt- og junior-biten, for eksempel. Derfor har det vært bred enighet om at vi ønsker å dele opp den rollen, sier Per Arne Botnan.

Gode kandidater Den nye stillingen er en del av skiskytterforbundets plan for 2014-1018, og ble lyst ut tidligere denne uka. Botnan varsler at det fort kan dukke opp et navn vi kjenner godt når jobben blir delt ut.

- Det er nok noe begrenset hvor mange i Norge som har den brede bakgrunnen som kreves i en så spesiell type stilling, både når det gjelder det fysiske, skyting, og så videre. Det er fortsatt ganske ferskt, men jeg har tro på at vi får interesse fra flere gode kandidater, sier Botnan.

Også idrettssjefstillingen skal lyses ut på nytt ved slutten på åremålet i sommer, men Per Arne Botnan har foreløpig ikke tatt stilling til om han selv ønsker å fortsette.

- Vi får nå se litt an, vi skal gjennom et OL før den tid, og får se hvordan det går der. Det er en stund til, sier han.