UTSETTES: Jerome Valcke informerte i dag om at søknadsprosessen til VM i 2026 blir utsatt. Foto: REUTERS / Maxim Zmeyev / NTB Scanpix
UTSETTES: Jerome Valcke informerte i dag om at søknadsprosessen til VM i 2026 blir utsatt. Foto: REUTERS / Maxim Zmeyev / NTB ScanpixVis mer

Søknadsprosessen til VM 2026 blir utsatt

Forteller FIFAs generalsekretær.

FIFAs generalsekretær Jérôme Valcke fortalte onsdag at organisasjonen har bestemt at søknadsprosessen til VM i 2026 utsettes.

- På grunn av situasjonen mener jeg det blir feil å starte en ny søknadsprosess for øyeblikket. Det vil bli utsatt, bekreftet han.

I utgangspunktet skulle VM-arrangøren for 2026 bestemmes i Kuala Lumpur i 2017.

I løpet av pressetreffet gikk Valcke gjennom flere av beskyldningene mot seg selv og FIFA.

Han nektet blant annet for at FIFA hadde noe å gjøre med en transaksjon på rundt ti millioner dollar som etterforskes av amerikanske myndigheter. Overføringene er sentrale i amerikanernes sak mot flere FIFA-topper.

Valcke kunne også fortelle at han per nå ikke har blitt avhørt av den sveitsiske påtalemyndigheten eller politiet.

Pressetreffet fant sted i byen Samara, en av Russlands arrangørbyer under VM i 2018. Det ble naturligvis også spørsmål om tildelingen av dette mesterskapet, men Valcke avfeide alle spekulasjoner og hevdet at det ikke var noe i søknadsprosessen som brøt reglene.

Russlands sportsminister Vitalij Mutko, som også var til stede, sa at han ikke så noe som kunne hindre landet i å arrangere VM-sluttspillet om tre år.

(NTB)