Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søknadsrot i FIS

Nestleder i Det internasjonale skiforbundets medisinske komité, Inggard Lereim, har aldri hørt om søknaden som skal skåne norske langrennsløpere for dopingmistanker.

I gårsdagens Dagbladet fortalte medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Hans Petter Stokke, at han var redd norske løpere skulle mistenkes for å benytte dopingmidler. Dette på bakgrunn av at enkelte norske toppløpere har naturlig høye hemoglobin-verdier i blodet, men ikke har sertfikater som forteller dette. Stokke søkte derfor FIS' om slike «hemoglobin-sertfikater» for et år siden, men har ikke hørt et ord siden.

-  Dette brevet har jeg ikke hørt om. Det har ikke blitt mottatt eller behandlet i medisinsk komité, forteller nestleder i FIS` medisinske komité, Inggard Lereim.

Lereim antyder at det kan ha skjedd en administrativ glipp i FIS, og understreker at det er viktig å få ordnet opp i problemet så fort som mulig.

Hans Petter Stokke forteller til Dagbladet at alle dokumenter er oversendt FIS, og vil ikke purre på denne saken igjen. Det blir heller ikke nødvendig.

-  Dette burde selvfølgelig vært løst. Jeg skal ringe Stokke i løpet av helga, lover Inggard Lereim. Da vil han be om kopi av søknaden og la eksperter på blodsykdom og blodmedisin se på saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media