- Sokolowski kan bli større enn Solskjær

Tomasz Sokolowski (19) er Lyns nye supertalent.

(Dagbladet.no): Påstanden kommer fra Lyn-direktør Morgan Andersen - dagen etter semifinaletriumfen mot Lillestrøm i cupen.

Med en unik blanding av unge talent og gamle ringrever, har Lyn snudd fjorårets fiasko til sportslig sukesess. Tomasz Sokolowski (19), Mounir Hamoud (19),Christoffer Dahl (20), Kristian Flittie Onstad (20), Lars Kristian Eriksen (21), har nærmest vært fast på laget denne sesongen.

- God på alt

Og størst av dem alle: Tomasz Sokolowski - som har vært på treningsopphold med Manchester City.

- Jeg tror ingen spiller i Norge er i nærheten ferdighetsmessig. Han er god på alt og kan bli så stor som han selv vil. I tillegg er han en vinner både på bana og på skolen, skryter Andersen.

- Blir han vår nye Solskjær?

- Han har kommet lenger enn Solskjær på samme tidspunkt i karrieren, men det er klart Solskjær har en unik posisjon, ikke minst som menneske, sier Andersen.

Takker Brynestad

Han tilskriver mye av suksessen klubbeier Atle Brynestad. Han valgte å si ja til et samarbeid med fotballgymnaset NTG.

- Atle så framtida til Lyn og starta idrettslaget Lyn/NTG. Dette ser vi resultatet av nå. Andre klubber fikk samme tilbud, men takket nei fordi det mente de kunne gjøre jobben bedre selv, sier Andersen.

- Men opptil fem unggutter på bana samtidig - med suksess?

- Klubbens politikk er å velge yngre spillere framfor eldre dersom de er like gode. Tillit og trygghet gjør at de nå slår ut i full blomst, sier Andersen - og roser samtidig veteraner som Leonardsen og Berntsen for måten de har løftet talentene på.

Seriegull i det fjerne

- Det lukter snart seriegull av sånt råmateriale?

- En farlig tanke. Det første jeg tenkte på da jeg våknet i dag, var bortekampen mot Brann søndag. Vi må hele tiden være sulten på mer.

- Fortsetter de å utvikle seg, er jo det en mulighet?

- Ja, men vi er ydmyke overfor Rosenborg som har enorme ressurser, det er ikke bare å vippe de av pinnen sånn uten videre. Det er noen 100 millioner opp dit, sier Andersen - etter en særdeles god dag på jobben.

Men understreker følgende:

- Vi hadde marginene med oss i går og har ikke vunnet noe ennå.

<B>SKUDDFOTEN I ORDEN:</B> Tomasz Sokolowski (19) knaller her inn 2-0 målet mot Viking på Ullevaal.