Sokolowski vraket til søndagens oppgjør mot Sogndal

Ikke i Stabæk-troppen.

VRAKET: Tomasz Sokolowski er ikke med i Stabæk-troppen som møter Sogndal i morgen.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VRAKET: Tomasz Sokolowski er ikke med i Stabæk-troppen som møter Sogndal i morgen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere Brann-spiller Tomasz Sokolowski er vraket fra Stabæk-troppen som møter Sogndal i siste serierunde, melder VG.

Sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen, sier det ikke har en direkte sammenheng med uttalelsene forrige søndag, men legger ikke skjul på at det har preget midtbanespilleren.

- Han ble tilgitt veldig kjapt hos oss, men uttalelsene som ble gjort og mediatrykket som kom i sammenheng med det, er selvfølgelig med på å påvirke spilleren. Treneren velger spillere som er i best stand til å gi oss tre poeng, og det ble vurderte sånn at Tomasz ikke er blant dem, sier Olsen til Dagbladet.

- Helt siden saken dukket opp, har vi egentlig sagt at vi er ferdige med den og har sagt det som sies skulle. Som innenfor enhver kamp, vurderer vi hvilket lag som er best rustet til å gi oss tre poeng. Det er klart, de tingene påvirker også en spiller, når det blir blåst opp som det gjør. Vi tar ut spillerne som vil prestere best, sier Olsen.

Beklaget Dersom Stabæk vinner mot Sogndal i morgen, kunne Sokolowski ha vært med på å berge sin tidligere klubb til kvalikplassen. Da vil ikke resultatet mellom Brann og Haugesund spille noen rolle. Til det sa Sokolowski følgende til VG:

- Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke.

Stabæk-spilleren har senere kommet med en beklagelse.

- Det var en flåsete kommentar som jeg ser i ettertid at kan skape tvil om min rolle i serieavslutningen. Det var aldri min hensikt. Jeg vil beklage både til Brann og til Stabæk, sa han til Stabæks hjemmeside.