NEWCASTLE: Sol Campbell vant mange titler i Arsenal i sin første periode i klubben. Sist sesong ble det imidlertid ikke noe sølvvarer. Nå går veien til Newcastle for 35-åringen. Foto: AFP
NEWCASTLE: Sol Campbell vant mange titler i Arsenal i sin første periode i klubben. Sist sesong ble det imidlertid ikke noe sølvvarer. Nå går veien til Newcastle for 35-åringen. Foto: AFPVis mer

Sol Campbell klar for Newcastle

Kun medisinsk test unna.

||| (Dagbladet): Sol Campbell signerer for nyopprykkede Newcastle, om han består den medisinske testen i klubben. Det melder en rekke engelske medier i kveld.

35-åringens kontrakt gikk ut med Arsenal i sommer, og han har vært linket til en rekke klubber, blant annet Sunderland og Celtic.

Campbell giftet seg i sommer og er nettopp kommet hjem fra bryllupsreisen. Midtstopperen er etterhvert blitt en fotballnomade, han har spilt for Tottenham, Arsenal, Portsmouth, Notts County før han returnerte til Arsenal i fjor.

Overgangen fra Tottenham til Arsenal i 2001 er en av de mest kontroversielle i engelsk fotball. Campbell gikk gratis til erkerivalen og er fortsatt svært upopulær blant Spurs-supporterne.

Newcastle rykket opp til Premier League i vår etter ett år på nivå to i England. Så langt i sommer har de kjøpt James Perch for 1,5 millioner pund fra Nottingham Forest og Dan Gosling gratis fra Everton.

Campbell står med 73 landskamper for England, han uttrykte skuffelse over å bli utelatt i Fabio Capellos VM-tropp i sommer.