Sola endte seierstørken da Sandnes Ulf slo Start

Tomålsscorer i 3-1-seieren.

Kenneth Sola scoret to ganger da Sandnes Ulf slo Start 3-1 i søndagens bunnoppgjør i eliteserien. Det var vertenes første seier på ni kamper.

Trepoengeren var svært viktig for rogalendingene, som ikke hadde vunnet en seriekamp siden slutten av april. At den kom mot nettopp Start sørget samtidig for at en annen bunnrival ikke fikk stikke ifra i nedrykksstriden.

Trener Asle Andersen var en lettet mann etter seieren. Han var godt fornøyd med måten laget hans slo tilbake på.

- Dette var en livsviktig seier. Vi var nølende fra start, men kjempet oss inn i kampen igjen. Til slutt vant vi fullt fortjent. Veldig godt med tre poeng, sa Andersen til C More.

Dommer ombestemte seg
Sola sto for utligningen (1-1) og 3-1-målet. Det siste kom etter en spesiell situasjon i det 63. minutt. Dommer Tommy Skjerven blåste først for frispark til bortelaget etter det han trodde var et angrep på Start-keeper Håkon Opdal i det returen hans ble banket i nettmaskene.

Etter en prat med assistentdommeren ombestemte Skjerven seg og blåste for scoring. TV-bildene viste at det var en riktig avgjørelse. Ballen hadde alt vært over målstreken etter Solas heading da Opdal reddet.

Tidligere i kampen var det Start som kunne juble først. Espen Hoff satte enkelt 1-0 i det ellevte minutt etter å ha fått ballen servert av vertenes Edier Frejd, som var uheldig da han kom bortpå frisparket til Gudmundur Kristjansson.

Gjestene så en stund ut til å ha grei kontroll i Sandnes, men etter 28 minutter lot de seg lure av et kort innkast fra Steinthor Thorsteinsson. Anel Raskaj fikk ballen og la den raskt inn til Sola, som kontant headet inn 1-1.

SOLA SKINNER: Sandnes Ulf med Sandnes Ulfs Kenneth Sola feirer 1-1 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Start på Sandnes Stadion, søndag 7. juli 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SOLA SKINNER: Sandnes Ulf med Sandnes Ulfs Kenneth Sola feirer 1-1 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Start på Sandnes Stadion, søndag 7. juli 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Sandnes Ulf hadde store sjanser til å ta ledelsen like før pause, men Opdal sto fram og reddet. Ni minutter ut i annen omgang lyktes det bedre for hjemmelaget. Molde-aktuelle Tommy Høiland stanget inn 2-1 med hodet etter et hjørnespark.

- Uforklarlig
Rogalendingene er fortsatt på sisteplass på tabellen, men er kun ett poeng bak Start. Det er to poeng opp til Lillestrøm på kvalifiseringsplassen. Start-trener Mons Ivar Mjelde likte dårlig måten gjestene mistet initiativet i kampen på.

- Vi var veldige gode i starten og fikk kampen i vårt spor. Etter hvert gjorde vi enkle feil, og det straffet seg. Det er litt uforklarlig for meg hvordan vi kunne miste grepet, sa Mjelde.

Neste runde venter serieleder Strømsgodset for Sandnes Ulf. Der må de klare seg uten Høiland og Frejd, som begge er ute med karantene (gule kort). Start tar imot Brann lørdag.

(NTB)