Sola-spiller slått bevisstløs i kamp

Andrea Næss kolliderte med Nordstrand-spiller.

TIL SYKEHUS: Andrea Næss kolliderte med Nordstrands Mette Leipart og pådro seg en alvorlig hodeskade. Begge spillere ble kjørt til sykehus. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Andrea Næss kolliderte med Nordstrands Mette Leipart og pådro seg en alvorlig hodeskade. Begge spillere ble kjørt til sykehus. Foto: Aleksander Andersen / NTB ScanpixVis mer

- Håndball blir uvesentlig når noe slik skjer. Det var forferdelig og vi håper alle at det går bra med Andrea, sier Sola-trener Knut Ove Joa til Dagbladet.

Håndballspilleren Andrea Næss (23) ble fraktet til sykehus i ambulanse etter å ha pådratt seg en alvorlig hodeskade i kampen mellom Nordstrand og Sola i dag.

- Laget er sterkt preget av det som skjedde og det opplevdes som svært ubehagelig, sier Sola-trener Knut Ove Joa til Dagbladet. Sammen med rystede spillere så han Andre Næss falle om på banen.

Sola-kanten kolliderte hode mot hode med Nordstrands Mette Leipart med sju minutter igjen av spilletiden, skriver Stavanger Aftenblad.

Begge spillere ble liggende på gulvet i mange minutter etter uhellet. Kvalifiseringskampen til neste års eliteserie i håndball måtte stoppes i over 20 minutter mens Næss fikk behandling. 23-åringen ble påført nakkekrage og har ifølge trolig pådratt seg en alvorlig hjernerystelse.

- Hun har gjennomgått en CT-scanning på sykehuset og blir liggende til observasjon til i morgen. Hun er i trygge hender og har sin moren sammen med seg på sykehuset, sier Knut Ove Joa til Dagbladet.

Han forteller at Sola-spilleren ble liggende tidvis bevisstløs etter det kraftige sammenstøtet på banen. 

- Det var faktisk en publikummer med medisinsk kunnskap som kom utpå banen for å hjelpe. Moren hennes hadde også tatt turen for å se kampen, og hun prøvde å snakke med datteren sin hele tiden mens hun lå på gulvet, sier Joa.

- Hvor alvorlig er skaden?

- Vi får opplyst at hun etter forholdene har det bra. Men med hodeskader vet man aldri helt sikkert. Det viktigste er at hun er i trygge hender og blir tatt godt vare på nå, sier Joa til Dagbladet.

Også Mette Leipart ble kjørt til sykehus.

Sola vant for øvrig kampen med 30-22. Rogalendingene kjempet seg tilbake etter en svak start. Med åttemålsseier i bortekampen har Sola, tross at stemningen ble preget av Næss' stygge skade, skaffet et solid utgangspunkt foran returmøtet, meldet NTB.