Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken: - Hareide får et spennende lag

Har latt seg imponere av 62-åringen.

BRA TIMING: FC København-trener Ståle Solbakken tror timingen er god for Åge Hareide og det danske landslaget. Foto: NTB Scanpix
BRA TIMING: FC København-trener Ståle Solbakken tror timingen er god for Åge Hareide og det danske landslaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

FC København-trener Ståle Solbakken tror timingen er god for Åge Hareide og det danske landslaget. Solbakken mener landsmannen får et godt spillermateriale å velge i.

Danske medier skriver at Hareide (62) blir presentert som ny dansk landslagssjef på en pressekonferanse klokken 11 torsdag.

62-åringen, som ledet Malmö FF for siste gang tirsdag, har lenge vært koblet til jobben som Morten Olsens arvtaker.

- Det blir spennende for både Norge og Danmark. Jeg tror dette er et godt tidspunkt for Åge å ta over Danmark på, sier Solbakken til NTB, og viser til Danmarks svake EM-kvalifisering.

- Danmark underpresterte i kvaliken. De var langt under pari der, mener FCK-treneren.

Kvalitetsspillere Ifølge Solbakken får Hareide mange gode spillere å velge i som landslagssjef.

- Det er ingen tvil om at Danmark har et spennende lag. De kom blant annet til semifinalen i U21-EM. Det er mange gode spillere og stor konkurranse i de fleste posisjoner, sier Solbakken.

- De eneste posisjonene som er litt «tynne», er spissplassen og høyre back. Spesielt hvis Nicklas Bendtner (Wolfsburg-spiss) ikke presterer, legger FCK-treneren til.

Solbakken har latt seg imponere av det Hareide har utrettet i Malmö, spesielt i mesterligaen. FCK-treneren mener 62-åringens lederegenskaper vil komme godt med i jobben som dansk landslagssjef.

- Jeg har ikke hatt Åge som trener selv, men han har bred erfaring. I tillegg virker han som en sterkt motivator. Det er en viktig egenskap, poengterer Solbakken.

- Hvordan er stemningen i Danmark rundt ansettelsen av Hareide?

- Den blir nok møtt med sunn skepsis. Men den skepsisen kan snu allerede på pressekonferansen, svarer en lett humrende Solbakken.

- Stor oppgave Ekspertkommentator i dansk TV 2, Flemming Toft, beskriver Hareide som «en trener med karisma og engasjement».

- Hareide krever mye av sine spillere, men han er også en mann med glimt i øyet. Han gir også mediene plass. Det siste er det viktig at han og forbundet (DBU) utnytter, skriver Toft i en kommentar.

Han mener Hareide har en voksen oppgave foran seg.

- Utfordringen ligger i begynnelsen. For uansett hvordan man vrir og vender på det, er det en legende Hareide avløser, skriver Toft, og viser til Morten Olsen.

Hareide får jobben med å ta Danmark til neste VM. Veien mot sluttspillet i Russland i 2018 starter allerede neste høst. Motstandere i gruppespillet er Romania, Polen, Montenegro, Armenia og Kasakhstan.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media