Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken: - Mange trodde ikke på oss

Fornøyd med seriegullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en fornøyd Ståle Solbakken som møtte pressen etter å ha sikret seriegullet i Danmark.

2-0-seieren mot Nordsjælland mandag var nok til å stikke av med seriemesterskapet tre runder før slutt i den danske eliteserien for FC København. Med ti poeng ned til Sønderjyske på andreplass kunne Ståle Solbakken og FCK slippe jubelen løs etter en lang sesong.

- Det har vært mange stunder i løpet av sesongen, hvor mange mennesker trodde at vi ikke ville klare å vinne, sier Solbakken.

- Vi lå åtte poeng bak FC Midtjylland tidlig i sesongen, med en kamp mindre spilt. Det har ikke vært lett, legger han til.

Mandagens seriegull er FCKs første på tre år, og det i en sesong de allerede har vunnet cupfinalen.

- Vi hadde to cupsemifinaler, som viste seg å bli en slags finale, mot Brøndy, i tillegg til selve cupfinalen. Og det inne i et allerede tett kampprogram i serien. Det gjør denne prestasjonen enda større, sier 48-åringen.

Nordmannen sender også ros til spillerne sine, som var med på å sikre «The Double».

- Thomas Delaney har hatt sine beste sesong, og Nicolai Jørgensen har vært riktig god det siste halvåret. Mathias «Zanka» Jørgensen har også hatt en fantastisk sesong. Etter at Erik Johansson kom har det blitt tett, men siden «Zanka» er den han er, så blir det fokus på alt annet, oppsummerer FCK-treneren, som ikke kan komme unna å skryte litt av matchvinneren fra Nordsjælland-kampen og laget toppscorer også.

- Federico Santander blir bare bedre og bedre, avslutter Solbakken, som får utdelt pokalen til odel og eie etter kampen mot AGF 29. mai.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!