Solbakken: - Våre mesterligasjanser er svekket

Fortviler over FCKs lange skadeliste.

LANG SKADELISTE: Ståle Solbakken fortviler over en lang skadeliste før FC København skal kjempe med tyske Leverkusen om en plass i mesterligaens gruppespill. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
LANG SKADELISTE: Ståle Solbakken fortviler over en lang skadeliste før FC København skal kjempe med tyske Leverkusen om en plass i mesterligaens gruppespill. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken fortviler over en lang skadeliste før FC København skal kjempe med tyske Leverkusen om en plass i mesterligaens gruppespill.

Solbakkens lag står med to strake hjemmetap i dansk superliga. Forrige helg ble det 0-3 for overraskelsen Hobro, mens FCK fredag var uheldig som tapte 1-2 for serieleder Midtjylland.

Den norske FCK-manageren innrømmer at sjansene for nå det lukrative gruppespillet i mesterligaen har skrumpet inn siden 2-0-triumfen over ukrainske Dnipro for få uker siden.

- Ja, sjansene er blitt mindre i kraft av skadelista vår. Vi mangler Nicolai Jørgensen, Rurik Gislason, Pierre Bengtsson og Youssef Toutouh. Pierre har en sjanse til å bli klar til tirsdag, men de andre rekker det ikke. Det er helt sikkert, sier Solbakken.

Tysk storfavoritt FCK er sikret gruppespill i europaligaen om laget ryker ut mot Leverkusen. Det tyske topplaget er storfavoritt til å seg videre på danskenes bekostning. Første møte går i Parken tirsdag.

- Vi har to mål for sesongen: Å spille i et europeisk gruppespill og vinne det danske seriemesterskapet. Det første har vi nådd, men i øyeblikket er vi langt unna det andre. Ryker vi ut mot Leverkusen, er det ikke slik at vi taper ti poeng på tabellen eller noe. Vi må bare leve med det, men vi jobber selvsagt for å gå videre, sier Solbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer