Solbakken: - Våre mesterligasjanser er svekket

Fortviler over FCKs lange skadeliste.

LANG SKADELISTE: Ståle Solbakken fortviler over en lang skadeliste før FC København skal kjempe med tyske Leverkusen om en plass i mesterligaens gruppespill. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
LANG SKADELISTE: Ståle Solbakken fortviler over en lang skadeliste før FC København skal kjempe med tyske Leverkusen om en plass i mesterligaens gruppespill. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Ståle Solbakken fortviler over en lang skadeliste før FC København skal kjempe med tyske Leverkusen om en plass i mesterligaens gruppespill.

Solbakkens lag står med to strake hjemmetap i dansk superliga. Forrige helg ble det 0-3 for overraskelsen Hobro, mens FCK fredag var uheldig som tapte 1-2 for serieleder Midtjylland.

Den norske FCK-manageren innrømmer at sjansene for nå det lukrative gruppespillet i mesterligaen har skrumpet inn siden 2-0-triumfen over ukrainske Dnipro for få uker siden.

- Ja, sjansene er blitt mindre i kraft av skadelista vår. Vi mangler Nicolai Jørgensen, Rurik Gislason, Pierre Bengtsson og Youssef Toutouh. Pierre har en sjanse til å bli klar til tirsdag, men de andre rekker det ikke. Det er helt sikkert, sier Solbakken.

Tysk storfavoritt FCK er sikret gruppespill i europaligaen om laget ryker ut mot Leverkusen. Det tyske topplaget er storfavoritt til å seg videre på danskenes bekostning. Første møte går i Parken tirsdag.

- Vi har to mål for sesongen: Å spille i et europeisk gruppespill og vinne det danske seriemesterskapet. Det første har vi nådd, men i øyeblikket er vi langt unna det andre. Ryker vi ut mot Leverkusen, er det ikke slik at vi taper ti poeng på tabellen eller noe. Vi må bare leve med det, men vi jobber selvsagt for å gå videre, sier Solbakken.

FCK har tre ganger tatt seg til mesterligaens gruppespill, samtlige ganger under Solbakkens ledelse. Hovedstadsklubben var i det gjeveste selskap senest forrige sesong.

(NTB)