ERSTATTER DRILLO? Ståle Solbakken brøt kontrakten med fotballforbundet i 2011 for å fortsette karrieren som klubbtrener. Nå åpener han for å ta over etter Egil Olsen. Foto: Sam Bagnall / NTB Scanpix
ERSTATTER DRILLO? Ståle Solbakken brøt kontrakten med fotballforbundet i 2011 for å fortsette karrieren som klubbtrener. Nå åpener han for å ta over etter Egil Olsen. Foto: Sam Bagnall / NTB ScanpixVis mer

Solbakken åpner for å bli landslagssjef

To år etter at han brøt kontrakten med forbundet.

Ståle Solbakken brøt kontrakten med Norges Fotballforbund for to år siden. Nå viser fotballtreneren igjen interesse for å bli landslagssjef, skriver VG.

Solbakken skulle overta som landslagssjef i august 2012, men valgte å bryte avtalen med forbundet for å bli ny Köln-trener i mai 2011. Siden har han også vært manager i Wolverhampton, men han fikk sparken i den engelske klubben 5. januar.

Egil Olsen skal lede Norge til og med et eventuelt VM-sluttspill i Brasil i 2014. Solbakken innrømmer at han kan tenke seg å bli Drillos etterfølger.

- Ja, det er interessant, men jeg ser at det kan være problematisk, sier Solbakken til VG.

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF har tidligere vært kritisk til at Solbakken trakk seg fra landslagsjobben.

- Han har sagt nei til jobben etter å ha fått den en gang før. Det er ikke noe pluss. Han har gjort seg selv uaktuell gjennom å si nei tidligere. Vi vil helst ha noen som synes dette er den mest attraktive jobben, sier Siem til avisen.

Solbakken mener fortsatt det var riktig å takke ja til tilbudet fra Köln.

- I mine øyne ble det en vinn-vinn-situasjon for alle. Drillo kunne og ville fortsette, Köln ville gjerne ha meg, og norsk fotball kunne få en trener i en av de fire beste ligaene i verden. I tillegg fikk NFF veldig godt betalt, sier Solbakken.

(NTB)