Solbakken avlyste Hamréns gullfest

Og utsatt svenskens RBK-ankomst?

AaB ville med poeng søndag vært dansk mester i fotball tre runder før slutt, men FC København utsatte festen ved å vinne 4-0.

Ståle Solbakkens menn inntok sølvplassen. Det er åtte poeng fram til AaB, så Erik Hamréns menn trenger neppe å frykte at gullet glipper.

Men svenskens ankomst til Trondheim for å bli Rosenborg-trener kan bli noe forsinket.

Michael Silberbauer ga FCK ledelsen mot gamleklubben. Atiba Hutchinson, Morten Nordstrand (straffe) og Ailton Almeida økte hver sin gang i annen omgang.

AaB fikk en perfekt opptakt da meldingen kom om at gullrival Midtjylland hadde tapt 2-3 i Esbjerg. Det betydde at uavgjort ville være nok til å sikre gullet, men det var ikke inspirasjon god nok.

AaB bød på dårlig innsats og ditto spill, og FCK tok en klar seier. Det gjør ikke Hamrén betenkt.

- Hvis vi i januar hadde sagt at vi med tre runder igjen skulle lede serien med åtte poeng, så ville folk ledd av oss. Alt er fortsatt opp til oss selv, og det ser jeg positivt på, sa Hamrén.

- Det er irriterende å tape så klart, selv om resultatet kanskje er litt misvisende. Vi har tre matchballer og akter å utnytte dem.

SOLBAKKEN SKAPTE TRØBBEL FOR RBK? Ståle Solbakkens FC København (t.h.) slo Erik Hamréns AaB, og dermed kommer svensken neppe til Rosenborg med det første. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SOLBAKKEN SKAPTE TRØBBEL FOR RBK? Ståle Solbakkens FC København (t.h.) slo Erik Hamréns AaB, og dermed kommer svensken neppe til Rosenborg med det første. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Den første er torsdag, når Brøndby kommer til Ålborg.

(NTB)

Solbakken avlyste Hamréns gullfest