Solbakken ber Hareide se på FCK-elev

Mathias «Zanka» Jørgensen.

FORNØYD: Ståle Solbakken mener FC Københavns Mathias «Zanka» Jørgensen bør være på flyet når landslagssjef Åge Hareide og Danmark setter seg på flyet til Japan i juni. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Ståle Solbakken mener FC Københavns Mathias «Zanka» Jørgensen bør være på flyet når landslagssjef Åge Hareide og Danmark setter seg på flyet til Japan i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken mener FC Københavns Mathias «Zanka» Jørgensen bør være på flyet når landslagssjef Åge Hareide og Danmark setter seg på flyet til Japan i juni.

Det var etter Københavns 1-0-seier i derbyet mot Brøndby, hvor Jørgensen var blant banens beste spillere, Solbakken ga et vennskapelig råd til Hareide.

- Jeg sa til Zanka før kampen: Nå skal du vise at du er en voksen spiller, og du skal vise til Hareide at du kan spille sentralt i en trebackslinje, sier Solbakken.

På landslaget har de tre plassene i midtforsvaret så langt tilhørt Daniel Agger Simon Kjær og Andreas Christensen.

- De andre kan spille ved siden av Zanka. Det har han absolutt kapasitet til. Han er tett på de andre midtstopperne med tanke på den sesongen han har hatt, roser Solbakken.

- Det er ikke langt fra perfekt det han har levert, fortsetter den norske treneren.

Nå føler han seg trygg på at Zanka er med til Japan.

- Jeg tipper han booket en billett til Japan med prestasjonen mot Brøndby, sier Solbakken.

I Japan skal Danmark møte Bosnia og vinneren av oppgjøret mellom Bulgaria og Japan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer