Solbakken beskyldes for juks

Ståle Solbakken blir hånet og utskjelt for fallet som sørget for straffe og utlikning mot Aalborg i går.

Frank Strandli sier til danske BT at dersom Solbakken hadde gjort det samme hjemme i Norge ville han fått Amanda-prisen.

Solbakkens møte med grasteppet skjedde i den første runden etter vinterpausen i den danske Superligaen. Den tidligere Lillestrøm- og Wimbledonspilleren gikk i duell med AaB-backen Thomas Gaardsøe et kvarter før slutt og gikk rett ned.

Da Heine Fernandez utliknet fra straffemerket var AaB-lederne rasende på Solbakken, som ble solgt fra Aalborg til FC København sist sesong.

- Det var ikke i nærheten av straffe. I Real Madrid ville man fått 100 000 kroner i bot for å falle på den måten. Jeg fatter ikke at Ståle gjør det, sier Peter Rudbæk.

Gaardsøe, som ifølge dommeren felte Solbakken, sier det slik:

- Det var meget profesjonelt gjort av Ståle.

Solbakken ble konfrontert med Strandlis Amanda-kommentar etter kampen, men avviser sterkt at han jukset seg til ett poeng.

- Det kan diskuteres om det var straffe. Jeg kan ikke med sikkerhet si at det var det. Men å si at jeg filmer er helt latterlig, sier Solbakken.

Strandli var sjøl tilbake på fotballbanen for første gang på nesten et år. Han var ikke videre imponert over Solbakkens København.

- Folk har sagt at vi skulle bankes med 2-0 eller 3-0 her. Vi beviste det motsatte og burde ha vunnet. Som jeg ser det er ikke FC København favoritter til å vinne ligaen, sier Strandli.

(Dagbladet.no)

BESKYLDT FOR SKUESPILL: Ståle Solbakken beskyldes for juks etter å ha skaffet København straffe mot gamleklubben AaB.