Solbakken beste norske

Bjarne Solbakken var sånn passe fornøyd med sin 10. plass i det tradisjonsrike storslalåmrennet i Alta Badia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stranda-alpinisten var med det nok en gang beste norske i storslalåm. Han lå på 13. plass etter 1. omgang, men kjørte seg opp tre plasser i finalen.

- Det var en OK 1. omgang, men jeg kunne nok kjørt betydelig bedre i 2. omgang. Jeg følte at jeg tapte relativt mye helt mot slutten. Jeg var ikke aggressiv nok, sa Solbakken, som kunne rapportere om drømmeforhold i alpinløypa.

Franske Frederic Covili vant et rekordjevnt storslalåmrenn og tok sin annen seier i disiplinen på tre forsøk i OL-sesongen. Han var fattige 2/100 sekund foran den sveitsiske veteranen Michael von Grünigen. Finnen Sami Uotila fulgte ytterligere 7/100 bak på tredjeplassen.

Solbakken har storslalåm og super-G som sine grener. Han valgte å bryte utforrennet i Val Gardena fredag etter å ha fått føling med en liten kneskade. Men den hemmet ham ikke i søndagen storslalåm.

Mens de norske stjernene skuffet etter gode resultater i helgens utforrenn, er det Solbakken som drar lasset for de norske i storslalåm om dagen.

- Jeg må n ok prestere enda bedre enn dette her hvis det skal bli en plass på OL-laget, men det er mange muligheter, og laget blir vel ikke tatt ut før helt opp mot OL, sa Solbakken.

Herrealpinistene tar ikke juleferie riktig ennå. Det gjenstår fortsatt to storslalåmrenn og ett slalåmrenn i Kranjska Gora i Slovenia neste uke.

Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus fikk det ikke til i storslalåm denne gangen heller. De endte på 22. og 23. plass. Sistemann av de norske som fikk kjøre to omganger, Kenneth Sivertsen, kjørte seg opp to plasser fra førsteomgang og endte på 28. plass.

- Det var en dårlig dag. Jeg har ikke klart å mestre overgangen fra isete løyper til de fine snøforholdene det var her, sa en tydelig skuffet Kjetil André Aamodt.

Lasse Kjus var enda mindre fornøyd enn kameraten. Tydelig skuffet forlot han arenaen uten å si noe om hvorfor tingene ikke stemmer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer