FORTSETTER Å TRENE: Ståle Solbakken ble slått i bakken av pacemakeren på trening, men har ingen planer om å slutte å løpe på fritida. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
FORTSETTER Å TRENE: Ståle Solbakken ble slått i bakken av pacemakeren på trening, men har ingen planer om å slutte å løpe på fritida. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

Solbakken ble reddet av pacemakeren

Slo inn under joggetur.

||| (Dagbladet): I 2001 falt Ståle Solbakken om med hjertestans på trening med FC København. Nordmannen fikk en pacemaker operert inn i brystet og la opp som spiller.

I dag forteller den norske FCK-treneren at pacemakeren reddet ham da han var på en løpetur i skogen for et halvt år siden.

- Min kropp opplevde åpenbart noe liknende som skjedde i 2001. Hjerterytmen ble plutselig uregelmessig. Men jeg ble egentlig ikke redd, for den slo meg i brystet og så kom hjerterytmen tilbake, sier Solbakken til den danske avisa B.T.

Som å bli sparket av hest
Solbakken brukte noen minutter på å ta seg inn etter episoden, før han løp til bilen sin og selv kjørte til Rikshospitalet. Der fikk han målt utslagene på pacemakeren.

Så dro han videre på trening, og tenkte ikke noe mer over det - fordi det gikk så fint.

Den norske treneren sier at det var som å bli sparket av en hest i brystet da pacemakeren ga ham støt.

- Men jeg er nok bare heldig, for det gikk over uten problemer. Derfor ble jeg egentlig heller ikke redd, sier Solbakken.

Han akter ikke å droppe løpeturene sine, og stoler fullt og helt på dingsen som sjekker at hjerterytmen er stabil.

Tenker ikke på pacemakeren
- Jeg passer ikke på meg selv, fordi jeg ikke tenker på at jeg har den. Jeg lar pulsen gå som den vil. Faktisk fikk jeg støt også like etter at jeg fikk den, men det var en feil fordi pacemakeren var blitt feilinnstilt. Jeg lever godt med å ikke å tenke på det, sier Solbakken til den danske avisa.

41-åringen har tidligere fortalt om pacemaker-utslaget i et intervju med Dagens Næringsliv (saken er ikke på nett) i november.

- Du kan si jeg fikk en bekreftelse på at det var riktig å operere inn den pacemakeren. Ja, det var en bekreftelse, sa Solbakken til DN.

Ståle Solbakken blir norsk landslagssjef i fotball fra 2012, etter Egil Drillo Olsen.

Solbakken besvarte ikke Dagbladets henvendelse i formiddag.