SKREK FORGJEVES: Ståle Solbakken hadde det ikke særlig godt på sidelinja utover i 2. omgang i går, da Schalke kjørte over Köln og vant 5-1. Foto: . AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
SKREK FORGJEVES: Ståle Solbakken hadde det ikke særlig godt på sidelinja utover i 2. omgang i går, da Schalke kjørte over Köln og vant 5-1. Foto: . AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

«Solbakken blir den første som drar»

Tyske aviser nådeløse. - Det er et helvete, sier han.

(Dagbladet): - Solbakken er avhengig av en god start, sa supporterleder Daniel Neühofer til Dagbladet i slutten av juli.

Etter to serierunder har Köln og Ståle Solbakken i stedet fått en verst tenkelig start, med to tap og 1-8 i målforskjell.

I går startet det oppløftende borte mot forrige sesongs Champions League-semifinalist Schalke, da Köln lurte offsidefella og Lukas Podolski kunne trille inn 1-0 i åpent mål etter 13 minutter.

Men alt raknet da Schalke fikk en billig straffe like før pause, og Köln ble sendt hjem som slakt med sifrene 1-5.

Velkommen til helvete
Det mest forutsigbare med det hele er kanskje reaksjonene i tysk tabloidpresse. For de er relativt nådeløse.

- Poldi-klubben brenner. Igjen. Som alltid. Typisk Køln! Konstant uro, pluss en ny trener som har ideer - men foreløpig ingen gode. Etter bare to serierunder kan vi si: Nordmannen Solbakken er den første treneren som må reise. Det går bare nedover i Köln, og det er bare et spørsmål om tid før sportsdirektør Volker Finke må gjøre noe. Problemet hans er bare at Solbakken nettopp har ankommet. Nå må han svare for hvorfor han valgte å hente ham, skriver Tysklands største avis, Bild Zeitung.

Lokalavisa Express mener supporterne allerede nå kan stålsette seg for nedrykksstrid.

- Velkommen i nedrykkshelvete, FC! skriver avisa.

De skryter riktignok av den første halvtimen, som betegnes som «eksemplarisk». Men det havner naturligvis helt i skyggen av det det stygge resultatet.

- Det er et helvete. Og det er ikke media som er verst for meg, men min sårede stolthet. Men jeg kommer til å holde fast ved mine tanker og ideer. Det er derfor Köln hentet meg, sier Solbakken.

Supporterne pep
Spiegel Online skriver at Köln-supporterne viste sin misnøye og «bannet vilt» mot spillerne etter kampen mot Schalke.

- Jeg vet at presset vil være enormt i de neste ukene, sier Ståle.

Sportsdirektør Volter Finke var mannen som ivret etter å hente nordmannen til Bundesliga, og han vet at han fort kan slå følge med Solbakken ut døra om styret mister tålmodigheten.

- Situasjonen er mer enn bare plagsom. Men det tar litt tid å gjennomføre store taktiske endringer for et helt lag, sier han.

BLE OVERKJØRT: Klaas-Jan Huntelaar og Schalke ble noen hakk for sterke for Köln i går. Her feirer Klaas-Jan Huntelaar et av sine tre mål. Foto:  (AP Photo/Martin Meissner)
BLE OVERKJØRT: Klaas-Jan Huntelaar og Schalke ble noen hakk for sterke for Köln i går. Her feirer Klaas-Jan Huntelaar et av sine tre mål. Foto: (AP Photo/Martin Meissner) Vis mer