ENGELSK MODELL: Som manager i FCK får Ståle Solbakken utvidet ansvar for hvordan klubben skal drives. Foto: AFP  / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX
ENGELSK MODELL: Som manager i FCK får Ståle Solbakken utvidet ansvar for hvordan klubben skal drives. Foto: AFP / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIXVis mer

Solbakken blir manager i FC København

Nå er det offisielt.

• B.T onsdag: Solbakken gis managerrolle

Ståle Solbakken forfremmes til manager i den danske fotballklubben FC København etter at sportsdirektør Carsten V. Jensen fikk sparken.

Det offentliggjorde klubben på en pressekonferanse fredag.

Solbakken får dermed en rolle som er vanlig i engelsk fotball, der hovedtreneren også fungerer som sportsdirektør.

— Den nye rollen gir ikke flere arbeidstimer enn Ståle allerede har, men alle sportslige beslutninger konsentreres hos ham, sa klubbdirektør Anders Hørsholt.

Trener Johan Lange får tittelen teknisk direktør. Han skal hjelpe Solbakken med administrative oppgaver og alt mulig annet.

— Det er viktig at vi som kjenner kulturen i klubben, på et halvkritisk tidspunkt i FCKs historie kan føre klubben videre. Jeg kan saktens ta større ansvar, og nå har vi bedre forutsetninger for å bygge videre, sa Solbakken og avviste at han blir enehersker i FCKs sportslige avdeling.

Samarbeid
— Dette blir ikke noe «one-man-show». Jeg får større ansvar, men jeg er ikke alene. Jeg har dyktige folk med meg. Sammen skal vi få det beste ut av vår sportslige avdeling. Vi tror dette er rett løsning, og jeg skal garantere at vi kommer til å gjøre alt for å nå våre målsettinger.

FC København har skuffet i serien denne sesongen og er hektet av i gullkampen. Også 2.-plassen som kan gi mesterligaspill virker utenfor rekkevidde.

Neste oppgave blir det utsolgte lokaloppgjøret mot Brøndby søndag. Det blir viktig i kampen om 3.-plassen.
Føler med «CV»

Solbakken sa fredag til Tipsbladet at han føler med Carsten V. Jensen og synes det er trist at han fikk sparken. Nordmannen mener fotballbransjen er brutal.

— Jeg tror ikke det er noen i FCK, inkludert beslutningstakeren, som har det godt med det. Når du har vært en stor del av en organisasjon i mange år, når du har vært gjennom så mange følelsesladede øyeblikk med en person, og her snakker jeg ikke bare om meg selv, men sikkert for mange, så vil det være normalt at tankene ..., sa han og slet med å fullføre setningen.

— Men jeg opplevde jo i Köln at livet er brutalt i fotballverden, og det må vi som er i bransjen forholde oss til. Slik er det. Men det ville ha vært svært unormalt hvis man ikke sendte «CV» en tanke.

Jensen ble sportsdirektør i FCK i 2006, men han har vært i klubben siden 1993.

(NTB-Ritzau)