Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solbakken bør holde seg for god til flåsete sjikane

KIL-leder raser. - Harmløst, svarer Ståle.

GRUE-PATRIOT: Selv om Grue i dag holder til i 4. divisjon, er rivaliseringen med Kongsvinger fortsatt like sterk for Ståle Solbakken. Men uttalelsen om at det verste som kunne skje var at Kongsvinger rykket opp og HamKam ned har vært tung å svelge for KIL-folket.  
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
GRUE-PATRIOT: Selv om Grue i dag holder til i 4. divisjon, er rivaliseringen med Kongsvinger fortsatt like sterk for Ståle Solbakken. Men uttalelsen om at det verste som kunne skje var at Kongsvinger rykket opp og HamKam ned har vært tung å svelge for KIL-folket. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): «Kongsvinger opp, HamKam ned. Verre blir det ikke for en fra Grue.»

Uttalelsen tilhører Ståle Solbakken og sto på trykk i gårsdagens VG. FCK-trenerens personlige skrekkscenario for Adeccoligaen var mer enn nok til å hisse på seg halve Kongsvinger.

I lokalavisa Glåmdalen går KIL-styreleder Henrik Mohn i dag hardt ut mot Solbakken.

- Han viser igjen sin mangel på dømmekraft og bruker tydeligvis enhver anledning til å rakke ned på KIL. Han, som mulig framtidig landslagstrener, bør holde seg for god til å komme med denne type flåsete sjikane, sier Mohn.

Overfor Dagbladet utdyper han kritikken mot FCK-treneren.

- Jeg tror Ståle sa dette med en humoristisk inngang. Men jeg tror han skal spørre seg om dette er riktig måte å bruke humor på. Han en meget anerkjent trener og potensiell landslagsmann, og skal være en samlende mann og et forbilde. Da synes jeg ikke sånne uttalelser passer helt inn. Da mener jeg han ekskluderer seg selv som landslagssjefkandidat. Det ville blitt rart om vi var i Tippeligaen, og skulle ha en landslagssjef som sier han hater KIL, sier Mohn.

Ståle: - Harmløst

Ståle Solbakken stusser over at KIL-miljøet kan fyre seg såpass opp over det han betegner som harmløse uttalelser.

- For meg er dette patriotisme og ikke provokasjon. Hvis de tar seg nær av det, blir det ikke mindre morsomt, sier Solbakken til Dagbladet.

- Det er egentlig ganske enkelt. Jeg er fra Grue og lokalpatriot til tusen, det har jeg vært hele livet. Enten jeg har den ene eller andre jobben forandrer det ikke på den saken. Hvis Mohn tar seg så nær av en så harmløs uttalelse kan det bli mange tunge stunder i fotballivet. Jeg sier ingenting stygt om KIL, de har gjort en kjempeprestasjon i år. Det betyr ikke at jeg ikke får ha mine sympatier i andre leirer, sier han.

For dem som kanskje ikke er like oppdatert på rivaliseringen mellom Grue og Kongsvinger som Solbakken, så gir han en forklaring her:

- Grue var storebroren til KIL, og banet vei for dem på 70-tallet. Men KIL rykket opp til det nest øverste nivået først. På den tida gikk man ikke fra Grue til KIL og omvendt. Sånn var det i aldersbestemte klasser også, jeg har aldri tapt for KIL. Rivaliseringen var en avgjørende årsak til at jeg gikk til HamKam og ikke KIL seinere.

- Ble uttalelsen din likevel sagt med et visst glimt i øyet?

- Selvfølgelig ble den det. Men ikke mer enn at jeg kjenner i hjerterota at jeg mener det, svarer Solbakken, som flirer litt av det faktum at Grue i dag holder til i toppen av 4. divisjon.

- Rakker ned på KIL

KIL-leder Henrik Mohn er i likhet med Solbakken fra Grue, og selv om han forstår at FCK-treneren har sine sympatier, mener han det er forskjell på støtte laget sitt og snakke negativt om andre.

- Vi skal være patrioter på hver vår kant, og heie på laget i hjertet vårt, men det er forskjell på å heie og rakke ned på andre. Der kunne Ståle brukt sin posisjon bedre som brobygger, og se helheten. Kanskje KIL og HamKam bør bygge broer for å gjøre fotballen bedre. Broer bygges ikke ved å rakke ned på de naboene du har, sier han.

På Kongsvinger sitter man med følelsen at Solbakken stadig er ute etter dem.

- Han bruker de fleste anledninger til å snakke negativt om KIL. Som LSK- og HamKam-patriot skal du føle en rivalisering til KIL, noe annet ville vært underlig, men det er lurt å tone det litt ned, sier Mohn.

Som avslutningsvis strekker ut hånda til Solbakken:

- Hvis han virkelig vil se god fotball er han hjertelig velkommen hit til hjemmekampen mot Mjøndalen. Da skal han få en hyggelig omvisning og god bevertning, humrer Mohn.

MENER SOLBAKKEN RAKKER NED PÅ KIL: Styreleder i Kongsvinger, Henrik Mohn, synes Solbakken ekskluderer seg selv som en kommende landslagssjef med negative uttalelser om KIL. Foto: Arnt E. Folvik
MENER SOLBAKKEN RAKKER NED PÅ KIL: Styreleder i Kongsvinger, Henrik Mohn, synes Solbakken ekskluderer seg selv som en kommende landslagssjef med negative uttalelser om KIL. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling