- Solbakken er en jackpot for supporterklubben

Wolves' norske supporterklubb tror på flere medlemmer.

TIL WOLVES: Ståle Solbakken ble i dag ansatt som trener i Wolverhampton. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TIL WOLVES: Ståle Solbakken ble i dag ansatt som trener i Wolverhampton. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Wolverhamptons norske supporterklubb, Viking Wolves, føler de har vunnet jackpot med utnevnelsen av Ståle Solbakken som ny manager i deres favorittklubb.

- Jeg ble tatt på senga av utnevnelse av Solbakken som ny manager. Men det er sprekt og tøft at de tør å gå for Solbakken. Det viser at de tør å gå utenfor grensene og satse på en som er forholdsvis umerittert, iallfall internasjonalt, sier supporterleder Svein Solberg til Dagbladet.

Starter 1. juli Etter tre sesonger i Premier League er Midlands-klubben allerede klare for nedrykk til Championship. Vikarierende manager Terry Connor klarte ikke å styre den gamle storheten ut av trøbbel etter at Mick McCarthy fikk sparken i klubben i februar.

Connor leder laget i sesongavslutningen mot Wigan søndag, mens Ståle Solbakken formelt overtar som ny sjef fra 1. juli.

200 medlemmer Ulvenes norske supporterklubb har i dag rundt 200 betalende medlemmer. Svein Solberg tror ansettelsen av Solbakken også vil føre til et løft for supporterklubben.

- For interessen og oppmerksomheten rundt Wolves i Norge er ansettelsen av Solbakken selvsagt en jackpot. Som supporterklubb har vi alltid hatt en god relasjon til Wolves, men framover nå blir det likevel ekstra spesielt å reise over, sier han til Dagbladet.

Solberg tror Terry Connor aldri hadde en mulighet til å få managerjobben på permanent basis.

- Connor var bare en nødløsning etter at Mick McCarthy ble sparket. Han har vært i klubben i 13 år, men alltid vært en typisk nummer to. Han er traust og solid, men var ikke helt der oppe. Det er en grunn til at han har vært under fem managere, men aldri tatt steget helt opp, sier han.

- Kan ta klubben videre Styreformann Steve Morgan har lovet Solbakken friske midler til å forsterke laget, og den norske supporterklubben har forhåpninger om at Ståle Solbakken skal ta klubben tilbake til Premier League på kortest mulig tid - og på sikt etablerer Wolves på trygg plass i den øverste divisjonen.

- Mange trodde nok at Wolves ville velge en manager som har vært i Championship tidligere og som vet hva som kreves i divisjonen. Men i stedet for noe traust og kjdelig, så håper vi Solbakken får tid til å forme laget slik han ønsker. Da tror jeg han kan ta klubben det steget videre som Mick McCarthy aldri klarte.

- Wolverhampton er en gammel storklubb, og det er mange som drømmer om at klubben en gang skal bli det igjen. Husk at Wolverhampton er en klubb helt uten gjeld. Det er et utgangspunkt som gir handlingsrom, sier Svein Solberg.

- Må overbevise spillerne - Dere som kjenner klubben godt, har du noen gode råd til Solbakken før han starter?

- Den verste bøygen blir å overbevise spillerne om at han er rett mann. De har ikke hørt om Ståle før, og klarer vel ikke engang å uttale navnet hans. Det er en hardtarbeidende gjeng, så lenge de tror på manageren, sier Svein Solberg.

I Köln var det aldri langt unna de utenomsportslige skandalene. Blant annet ble spilleren Misop Brecko tatt for fyllekjøring, mens visekaptein Sascha Riether kranglet åpenlyst med assistenttrener Bård Wiggen på treningsfeltet.

Men det er ikke bare søndagsskolegutter i Wolverhampton, heller. I mars møtte tidligere kaptein Roger Johnson full på trening, etter å ha blitt vraket fra laget.

Ukjent blant spillerne Nevnte Johnson uttaler seg for øvrig slik til Sky Sports om klubbens nyansatte manager:

SPENT PÅ STÅLE: Leder for Wolverhamptons norske supporterklubb Viking Wolves, Svein Solberg,  sammen med Wolverhamptons styreleder Steve Morgan. De norske Wolves-supporterne er spent på ansettelsen av Solbakken. Foto: Privat.
SPENT PÅ STÅLE: Leder for Wolverhamptons norske supporterklubb Viking Wolves, Svein Solberg, sammen med Wolverhamptons styreleder Steve Morgan. De norske Wolves-supporterne er spent på ansettelsen av Solbakken. Foto: Privat. Vis mer

- Jeg har ikke peiling på hvem han er, for å være ærlig. Dette kommer helt ut av det blå, så vi får se hva som skjer, sier Johnson.

Lokalavisa Express & Star har spurt folk på gata om hva de synes om klubbens managervalg. Der er gjennomgangstonen at klubben har gjort et spennende og friskt valg:

- Han har ingen managererfaring i dette landet, men det sies at han er opptatt av fin fotball, så det er positive signaler her, sier en.

- Alt må bli bedre enn det vi har nå, så vi får bare vente og se. Kom med han!, sier en annen.

- Vi er ikke i posisjon til å tiltrekke oss toppkandidatene, men dette kan bli spennende, er også et av svarene lokalavisa får.

 

FIKK IKKE FORTSETTE: Terry Connor fikk ikke fortsette som Wolves-manager. Han overtok ansvaret etter Mick McCarthy tidligere i sesongen. Foto: AFP Photo / Ian Kington / NTB Scanpix
FIKK IKKE FORTSETTE: Terry Connor fikk ikke fortsette som Wolves-manager. Han overtok ansvaret etter Mick McCarthy tidligere i sesongen. Foto: AFP Photo / Ian Kington / NTB Scanpix Vis mer