FÅR STØTTE: - Det er ikke Ståle Solbakken som er problemet i Köln. Alle vet han er en god trener. Fansen er mer oppgitt over klubbens ledelse og, til dels, over spillerne. De ser at Solbakken prøver å få til noe som er annerledes, sier journalist Jochem Hilgers i den tyske TV-kanalen WDR. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND
FÅR STØTTE: - Det er ikke Ståle Solbakken som er problemet i Köln. Alle vet han er en god trener. Fansen er mer oppgitt over klubbens ledelse og, til dels, over spillerne. De ser at Solbakken prøver å få til noe som er annerledes, sier journalist Jochem Hilgers i den tyske TV-kanalen WDR. Foto: EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

- Solbakken er ikke problemet

Får støtte av tyske journalister.

KÖLN (Dagbladet): Etter tre serierunder står Ståle Solbakken fortsatt uten seier som Köln-trener. Samtidig får han stadig mer støtte fra supportere og et fryktet tysk media.

Det ble nok en frustrerende helg for Ståle Solbakken. Laget hans har scoret fattige to mål på tre kamper, de ligger desidert sist, og har bare det ene poenget de fikk mot Kaiserslautern lørdag.  

I det dommer Knut Kirchner blåste av helgens kamp var det likevel ikke noen dårlig stemning på hjemmebanen RheinEnergieSatdion. Den voldsomme pipekonserten etter den miserable hjemmekampen mot Wolfsburg for drøye to uker siden, var byttet ut med iherdig applaus fra de 47 tusen fremmøtte.  

I Köln er ikke frustrasjonen over de dårlige resultatene først og fremst rettet mot deres norske trener.  

- Det er ikke Ståle Solbakken som er problemet i Köln. Alle vet han er en god trener. Fansen er mer oppgitt over klubbens ledelse og, til dels, over spillerne. De ser at Solbakken prøver å få til noe som er annerledes, sier journalist Jochem Hilgers i den tyske TV-kanalen WDR. 

 Samtidig gjør Solbakkens håndtering positivt inntrykk på både fans og spillere.  

- Han har gjort et godt inntrykk. Spesielt måten han har tatt ansvar på, tror jeg også spillerne har satt pris på. Det kan naturligvis hjelpe han, sier Hilgers, som tror helgens kamp kjøper Solbakken minst 3-4 kamper til som Bundesliga-trener. 

Pengene brukt opp Forventningen fra fansen var skyhøye ved sesongstart. De hadde fått en trener som på imponerende vis hadde ført FC København til sluttspillet i selveste Champions League. Samtidig er de samme supporterne klar over Kölns økonomiske problemer og at treneren ikke har penger til å hente inn de forsterkningene han ønsker.  

- Pengene var brukt av andre før meg. Det har jeg visst fra starten av. Skal vi hente forsterkninger må det være smarte løsninger, sier Köln til Dagbladet, før han spøkefullt legger til.  

- Norske spilllere? Nei, de er alt for dyre.
  
- Alltid problemer Solbakken ble naturligvis heftig diskutert i tyske medier også i helgen. I den tyske TV-kanalen ZDF satt Jan Åge Fjørtoft i ekspertpanelet. Han gjentok det alle sakte men sikkert begynner å forstå, at den nye Köln-treneren trenger tid.  

- Han må få tid til å integrere seg i den tyske fotballen. Det er en del misforståelser basert på at han ikke kan språket og kjenner kulturen godt nok, sa Fjørtoft.  

- Det er alltid problemer i Köln mellom den sportslige ledelsen og treneren, la den tidligere Eintracht Frankfurt-helten til.  

Hvor mye tid Solbakken får til å forbedre sitt Köln-mannskap vil fortsatt være gjenstand for stor diskusjon her i Tyskland. Men for hver dag som går, får han i hvert fall flere og flere støttespillere.