- Solbakken er rett mann til en snuoperasjon

Ståle beholder Köln-jobben.

 OVERRASKENDE VENDING:  Daglig leder Claus Horstmann møtte pressen for å meddele at Köln-ledelsen har full tillit til at Ståle Solbakken kan snu den elendige sportslige trenden. Foto: Andreas B. Høyer/Dagbladet.
OVERRASKENDE VENDING: Daglig leder Claus Horstmann møtte pressen for å meddele at Köln-ledelsen har full tillit til at Ståle Solbakken kan snu den elendige sportslige trenden. Foto: Andreas B. Høyer/Dagbladet.Vis mer

GEIßBOCKHEIM (Dagbladet): Ti minutter før Kölns annonserte pressekonferanse klokken 16.30 forlot Ståle Solbakken klubbens treningsfelt med et titalls fotografer løpende etter seg. Da var alle de fremmøtte sikker på at det var det siste de ville se til Solbakken som Köln-trener.

Lokalavisa Express hadde allerede gått ut med nyheten om at tidligere Köln-trener Frank Schaefer var førstevalget til å ta over etter Solbakken. Tyske Sky leste opp samme nyhet med jublende Köln-supportere i bakgrunnen.

Men Kölns daglige leder Claus Horstmann sjokkerte den fremmøtte pressen med klar beskjed om at klubben ønsker å beholde Solbakken.

- Vi har kommet frem til at Ståle Solbakken forblir hovedtrener for FC Köln. Det er ikke treneren sin feil at vi er i den situasjonen vi er i. Det er spillerne som må ta skylda, sa Horstmann foran måpende fans og journalister.

Köln-sjefen la til at ledelsen har snakket med spillere og trenere og at den beste løsningen fram mot neste seriekamp mot Werder Bremen er at Solbakken leder klubben.

Endringer Selv om nordmannen får fortsette, er det varslet store sportslige endringer.

- Det blir dramatiske endringer i laget og i treningsforberedelsene frem mot kampen mot Werder Bremen, sier Horstmann.

FORTSETTER: Köln-ledelsen mener Solbakken er rett mann til en snuoperasjon. Foto: Andreas Beddari Høyer/Dagbladet
FORTSETTER: Köln-ledelsen mener Solbakken er rett mann til en snuoperasjon. Foto: Andreas Beddari Høyer/Dagbladet Vis mer

Fungerende Köln-president Werner Wolf sier følgende:

- Etter intensive samtaler og analyse er vi sikker på at Ståle Solbakken er rett mann for en sportslig snuoperasjon. Han har ledelsens fulle tillit til å gjennomføre de avtalte endringene, sier Wolf.

Krisemøter Köln-ledelsen har i hele dag hatt krisemøter angående Solbakkens fremtid i klubben.

Köln ligger på kvalikplass i Bundesliga og møter Werder Bremen på hjemmebane førstkommende lørdag.