Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken får med seg Wiggen på landslaget

- Vi har samme fotballfilosofi og god kjemi.

FORTSETTER SAMARBEIDET: Ståle Solbakken (t.h.) tar med seg assistenttrener Bård Wiggen fra FCK til det norske landslaget i 2012. Wiggen fyller 49 år i dag.Foto: Carl Redhead
FORTSETTER SAMARBEIDET: Ståle Solbakken (t.h.) tar med seg assistenttrener Bård Wiggen fra FCK til det norske landslaget i 2012. Wiggen fyller 49 år i dag.Foto: Carl Redhead Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ståle Solbakken får med seg assistenttreneren sin fra FCK, Bård Wiggen, når han overtar som norsk landslagssjef etter Drillo i 2012.

Det bekrefter NFF i dag, uten at det kommer som noen stor overraskelse. Solbakken sa i august at han ønsket å få med seg Wiggen.

- Det er fordi vi har jobbet godt sammen over lang tid i FCK, og han er jo en mann som kjenner norsk fotball veldig godt etter sin tidligere rolle som spillerutvikler, sa Ståle.

- Godt team Også NFFs toppfotballsjef Nils Johan Semb er svært godt fornøyd med at avtalen med Wiggen nå er på plass.

- Han fortsetter i rollen som Ståles assistent, og de har vist i praksis i FCK at de er et godt team med evne til å oppnå resultater. Bård har lang erfaring og har høy kompetanse på mange områder som NFF vil få nytte av, sier Semb til fotballforbundets hjemmeside.

Wiggen som har spillerbakgrunn fra Rosenborg, Strømsgodset og Drafn, og har også vært spillerutvikler i Start før han ble FCK-assistent i 2008.

- En ære - Det er en ære å få jobbe med de beste spillerne i Norge. Jeg kjenner flere av de unge spillerne som har etablert seg i Tippeligaen. Det er en kjempespennende utfordring å få jobbe for at Norge kvalifiserer seg til fremtidige sluttspill, sier han til fotball.no.

Trønderen er glad for å fortsette samarbeidet med Solbakken.

- Det betyr mye. Vi har samme fotballfilosofi, god kjemi og kjenner hverandre veldig godt, sier Wiggen.

Suksessen med FCK denne høsten har ført til mange spekulasjoner om at Ståle Solbakken kan få klubbtilbud han ikke kan si nei til før han engang rekker å overta landslagsjobben. Dagens kunngjøring av ansettelsen av Wiggen kan kanskje tolkes som et signal fra NFF om at de regner med det motsatte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!