Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken får språk-skryt etter bare noen dager i Köln

- Kommuniserer nesten utelukkende på tysk.

FÅR SKRYT: Ståle Solbakken var på treningsfeltet til Köln for første gang denne uka. Han får allerede skryt for måten han takler det tyske språket på. 
Foto:Erik Berglund
FÅR SKRYT: Ståle Solbakken var på treningsfeltet til Köln for første gang denne uka. Han får allerede skryt for måten han takler det tyske språket på. Foto:Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken er en språkmektig taktikker, ingen beinknuser, skriver det tyske fotballbladet Kicker torsdag i sin analyse av Kölns sesongforberedelser.

- Mens kolleger har tre treninger om dagen, har nordmannen en intensiv økt om formiddagen, fulgt av en løpsøkt ved stranden med innlagt volleyball eller fotballtennis om ettermiddagen. På banen ligger tyngdepunktet allerede på taktikk, skriver Kicker.

- Solbakken avbryter ofte spillet og forklarer hvordan han vil ha det.

Kicker gjør et poeng av at Solbakken allerede kommuniserer «nesten utelukkende på tysk».

- Han jobber svært mye med det taktiske, noe som også er nødvendig, sier sportsdirektør Volker Finke til bladet. Han tror ikke Köln-proffene taper noe fysisk på at Solbakken ikke er «beinknuser» i sesongoppkjøringen.

- Alt er innarbeidet i utmattende spilløvelser. Han arbeider slik det gjøres på det mest suksessrike nivået i Europa, sier sportssjefen.

(NTB)