TILBAKE TIL DANMARK: Jores Okore.  Foto: NTB Scanpix
TILBAKE TIL DANMARK: Jores Okore.  Foto: NTB ScanpixVis mer

Solbakken forsterker. Henter tilbake Okore

FC København har forsterket midtforsvaret med den danske utenlandsproffen Jores Okore. Den tidligere landslagsspilleren kommer fra Aston Villa.

Okore har skrevet under på en fireårskontrakt med Solbakkens FCK.

– Vi er meget glade for at Jores har valgt å komme til FCK. Han har noen evner som er det er internasjonal klasse over, som hans fysikk og fart. Det gjør ham til en meget spennende spiller, sa Solbakken til FCKs hjemmeside.

Skuffende England-opphold

24 år gamle Okore gikk fra FC Nordsjælland til Aston Villa i 2013, men oppholdet i Birmingham-klubben ble skuffende. Den første sesongen ble ødelagt av en langtidsskade, mens forrige sesong bar preg av lite spilletid.

– Hans tid i England startet bra, men han var uheldig med en alvorlig skade og en klubb i store problemer. Nå får han en ny start hos oss, og han vil konkurrere om plassen på lik linje med de øvrige forsvarsspillerne, sa Solbakken og la til:

– Han er ikke helt i form ennå, men vi har sammen lagt en god plan for ham. I form er han en meget god spiller.

Gleder seg

Hovedpersonen selv er glad for å være tilbake i Danmark og gleder seg til et nytt kapittel i karrieren.

– FCK er Skandinavias største klubb og har vist gang på gang at klubben kan konkurrere på internasjonalt nivå. Det er optimalt for meg at jeg kan komme til en klubb som har de samme ambisjonene som meg selv, sier han.

– Min tid i England endte ikke så godt som den startet, men jeg har lært masse og er topp motivert til å vise at jeg fortsatt er en god fotballspiller.

(NTB)